Kladionice postavile nove koeficijente na prvaka Hrvatske

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

KLADIONICE su nakon završetka prijelaznog roka u SuperSport HNL-u ponovno korigirale koeficijente na prvaka Hrvatske. Dinamo je prije početka sezone bio ogroman favorit te je na njegovu obranu titule koeficijent bio 1.35, na Hajduk 3.7, na Rijeku 10 i na Osijek 15.

U trenutku u kojem je Hajduk imao 11 bodova prednosti uz dvije utakmice više, bio je izjednačen s Dinamom prema kladionicama, da bi nakon poraza Hajduka od Istre i preokreta Dinama u Osijeku koeficijent na Dinamo pao na 1.75, a na Hajduk skočio na 2.30.

Ademi bi mogao biti prevaga za Dinamo

Sad kladionice još više vjeruju Dinamu koji je u finišu prijelaznog roka doveo Arijana Ademija i definitivno zadržao Brunu Petkovića. Iako Hajduk i dalje ima pet bodova prednosti uz utakmicu više, Dinamo je još veći favorit pa je na njegovu titulu sad koeficijent 1.65, a na Hajduk 2.50. Prevedeno u postotke, kladionice Dinamu daju 60.6 posto šanse za naslov, a Hajduku nešto manje od 40. 

Sve će biti puno jasnije nakon velikog derbija na Poljudu 1. listopada. Dobije li Dinamo tu utakmicu i zaostalu protiv Lokomotive, do zimske pauze mogao bi se vratiti na prvo mjesto. Rijeka i Osijek i dalje su ogromni autsajderi te je na eventualne titule tih klubova koeficijent čak 15. 

Pročitajte više