Klasnić Amerikancima zvijezda Svjetskog prvenstva

SVJETSKO prvenstvo obilježit će igrači iz Bundeslige, tvrde američki mediji. Polovica klubova koji će nastupiti na najljepšoj svjetskoj pozornici ima igrače u njemačkoj prvoj ligi. Kako piše Soccer America, jedna od bundesligaških zvijezda od kojih se na Mundijalu očekuje eksplozija je i naš Ivan Klasnić.

Iako se "Killer Klasnić" još uvijek nije standardizirao u kockastom dresu, Zlatko Kranjčar sigurno ne bi imao ništa protiv da se ostvare američke fantazije.

"Klasnića s Werderom ugovor veže još samo godinu dana, no on je jedan od najkvalitetnijih, i svakako najučinkovitijih napadača Bundeslige. Za svoju momčad je u zadnje dvije sezone zabio 31 pogodak. Rođen je u Hamburgu, no roditelji su mu podrijetlom iz Hrvatske. Za hrvatsku reprezentaciju debitirao je 2004. godine, prije čega je već odbio ponudu njemačkog izbornika. Zanimljivo, prvu utakmicu s Hrvatima je odigrao baš protiv Njemačke. Nemojte zaboraviti da je Klasnić tek jedan od petorice Hrvata koji karijeru grade na njemačkim travnjacima." - navodi Soccer America.

Klasnić se na stranicama američkog portala našao u elitnom društvu, među imenima poput Lucia, Sagnola, Voronina i Van der Vaarta.

Pročitajte više