LIGE PETICE

Klauzula u Xavijevom ugovoru jasno govori kad može u Barcelonu

Foto: Xinhua/Imago Sports/Guliver

XAVI HERNANDEZ bi ovog tjedna trebao produljiti ugovor kojim je vezan za katarski Al Sadd, no s klauzulom u njemu koja mu dopušta da klub napusti odmah i to besplatno u slučaju da ga pozove Barcelona.

Barcelonina legenda gradi uspješnu trenersku karijeru u klubu u kojem je završila igračku, i spremna je ondje i ostati do 30. lipnja 2023. Ugovor je spreman i Xavi ga mora još samo potpisati kako bi sve postalo službeno, no španjolski mediji otkrivaju i da bi on mogao trajati kraće javi li se Barcelona s namjerom da preuzme njenu momčad.

Xavija se s Barceloninom klupom povezivalo i ranije te se u tekstovima koji ih vežu učestalo pisalo kako će jednog dana sigurno biti Barcelonin trener. On je sam sve spremniji za to, stoga se u ugovoru koji će potpisati navodi i klauzula prema kojoj može napustiti Katar u slučaju Barceloninog poziva.

Na njoj je inzistirao sam Xavi uz namjeru da produlji ugovor na jednu sezonu. Klub ga je htio vezati na dodatne dvije, što je Xavi u konačnici i prihvatio, ali tek uz spomenutu klauzulu prema kojoj može otići odmah i bez naknade bude li ga zvao klub u kojem je osvojio sve što se moglo, to i nekoliko puta ponovio, i postao jedan od najboljih veznjaka u povijesti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više