Rat u Ukrajini

Kličko ne bi dozvolio glavnu borbu na eventu na kojem bi trebao nastupiti Hrgović

Foto: EPA

FILIP Hrgović borit će se protiv Kineza Zhanga Zhileia 7. svibnja u Las Vegasu, objavljeno je u srijedu na web portalu Boxingscene. Pobjednik tog meča postat će IBF-ov obvezni izazivač za prvaka u teškoj kategoriji, Ukrajinca Oleksandra Usika. Hrgović je krajem prošle godine upisao 14. pobjedu u isto toliko borbi, dok 38-godišnji Kinez Zhang ima 23 pobjede i jedan neriješen meč u 24 profesionalne borbe. Zadnju je pobjedu ostvario u studenome prošle godine.

Glavna borba te večeri trebao bi biti okršaj Canela Alvareza, koji napada titulu u poluteškoj kategoriji, i prvaka, Rusa Dimitrija Bivola, no moguće je da će Bivolu biti zabranjeno boriti se. Po uzoru na brojne zabrane koje imaju ruski sportaši, zabranu za Bivola zagovara bivši boksač Vladimir Kličko.

Ništa osobno

"Apsolutno se ne bi trebao boriti. Svaka sankcija nije ništa osobno protiv sportaša, već to ima veze s politikom u Rusiji. Svaki predstavnik Rusije treba biti sankcioniran kako bi svijet pokazao Rusiji da je protiv bezumnog ratovanja", rekao je Kličko u razgovoru za BBC.

Inače, Bivol trenutno živi u Rusiji, a omjer u profesionalnoj karijeri mu je 19-0. Saul Canelo Alvarez smatra se najboljim pound-for-pound boksačem na svijetu i ova bi borba, ako Bivola ne diskvalificiraju, trebala biti pravi spektakl za ljubitelje boksa.

Pročitajte više