Kličko oduševljen izdržljivošću uplakanog Arreole: Moj desni kroše ruši većinu protivnika

SVIJET boksa još jednom se morao pokloniti "dvoglavom čudovištu" braći Kličko. Cristobal Arreola, slažu se stručnjaci, dao je svoju najbolju predstavu, hrabro je trpio Vitalijeve udarce, a na kraju se od frustracije i rasplakao, ali ukrajinskom divu nije mogao prići. Jedva je stigao uputiti koji udarac u Kličkovom smjeru.

> Video: Impresivni Kličko protiv Arreole lako obranio naslov prvaka

> Bratska tvornica novca: Vladimir i Vitalij Kličko zarađuju 7 do 10 milijuna eura po borbi

Arreola: Nisam želio odustati, ali Kličko je jebeno jak

"Jako mi je žao, ispričavam se svima. Nisam želio odustati, doista sam želio biti šampion. Ali nisam mu mogao ništa. Nisam uopće mogao doći do njega. Borio se točno kako je trebao, savršeno je odgovarao na svaki moj pokušaj. Jednostavno, našao je način za pobjedu", priznao je Arreola u razgovoru s novinarima nakon meča.

Čak više od poraza Arreolu, čini se, boli činjenica da je borba završena tehničkim nokautom. Odluku o prekidu donio je Arreolin trener Henry Ramirez nakon desete runde. "Jednostavno je primao previše batina. Morao sam zaustaviti borbu iako je Cris bio ljut zbog toga", kazao je Ramirez.

"Nisam želio odustati, to nisam ja. Želio sam odraditi svih 12 rundi. Sjebalo me ovo sve skupa; jako sam se trudio da se dobro pripremim za ovu borbu. Ali Vitalij je jebeno jak, udara presnažno. No, nikad nisam želio odustati", rekao je Arreola.

Kličko: Arreola ima strašnu bradu, moj desni kroše većinu protivnika baca na pod

Stariji brat Kličko, koji sa 38 godina i dalje dominira u kategoriji teškaša, ali kaže da nema ambiciju srušiti rekord Georgea Formana i postati najstariji boksač u povijesti teške kategorije, svog je protivnika morao pohvaliti.

"Ima strašno čvrstu bradu. Mlatio sam ga i mlatio, znam da je bio pogođen, ali ostao je na nogama. Ostao je na nogama nakon mog desnog krošea, koji većinu protivnika baca na pod. Zaslužio je moje poštovanje, odlično se pripremio", nimalo skromno je zaključio Kličko. Ali "Dr. Ironfist" i nema razloga za skromnost; borbu protiv Arreole ionako je dobio čim je ušao u ring, iako će kazati kako ovakvi mečevi nikad nisu mačji kašalj.

"Nikad nije lako i uvijek morate biti najbolji što možete biti. Arreola je imao svoju šansu, pružio je sjajnu predstavu. Moram priznati da me čak malo iznenadio kad je predao borbu. Toliko je dobro primao udarce da sam očekivao da će izaći i u 11. rundi", zaključio je Kličko, koji u tandemu s bratom Vladimirom i dalje ostaje nedodirljivi boksački kralj.

Tko je sljedeći?

A boksačkim stručnjacima i analitičarima ostaje samo da još jednom postave isto pitanje koje se svaki put nameće nakon što jedan od braće Kličko trijumfalno napusti ring. Može li ih itko pobijediti? Odgovor se nameće sam od sebe - trenutno, ne može. No, to ne znači da nema još ambicioznih boksača koji su spremni probati.

Idući na redu vjerojatno je Kevin "Kingpin" Johnson, 30-godišnji Amerikanac koji u profesionalnoj karijeri još nema poraza. Johnson je tehnički jak boksač, koji je u 23 meča skupio 22 pobjede i jedan remi, ali samo 9 pobjeda ostvario je knockoutom, što ukazuje na njegovu najveću slabost. Johnson, slaže se većina boksačkih stručnjaka, jednostavno u rukama nema dovoljno snage da ozbiljno ugrozi Vitalija Klička.

Kao mogući protivnik uvijek se nameće i brbljavi Britanac David Haye, koji uporno uvjerava javnost kako je njegova boksačka tehnika za braću Kličko nesavladiva enigma. No, kad je imao priliku za borbu protiv Vladimira Klička, odustao je zbog ozljede pa je njegovo mjesto zauzeo Ruslan Čagajev. Svi se još vjerojatno sjećaju kako je to završilo. Haye, koji je u karijeri izgubio samo jednu borbu, a slavio u 22 (od čega 21 knockoutom), 7. studenog će se boriti protiv divovskog Nikolaja Valujeva, a ukoliko iz tog meča izađe kao pobjednik mogao bi dobiti i novu šansu protiv jednog od braće Kličko, ovog puta vjerojatno Vitalija.

Pročitajte više