Klinac iz Kustošije večeras u momčadi Barcelone. Kustošija će se od toga obogatiti

Foto: Profimedia

BARCELONA večeras od 21 sat igra susret 28. kola La Lige protiv Mallorce. Prvi put u karijeri u sastavu prve momčadi u jednoj službenoj utakmici bit će Mikayil Faye, koji je ljetos došao u Barcu iz Kustošije za pet milijuna eura. Sjajni 19-godišnji senegalski stoper bio je u momčadi u prijateljskim utakmicama, ali službenu utakmicu još nije odigrao.

No sama činjenica da će se naći u zapisniku za večerašnju utakmicu velika je stvar za Kustošiju. Kad je prodavao Senegalca ljetos u Barcelonu, Andy Bara dogovorio je transfer od pet milijuna eura, koji će Barcelona isplatiti u pet rata. Osim toga, dogovorio je i ogromne bonuse, a prvi će Kustošija ostvariti večeras.

Kustošija je na njemu već zaradila pet milijuna eura. Može još pravo bogatstvo

Kako doznajemo, Kustošiji će Fayeovo ime u zapisniku večerašnje utakmice donijeti milijun i pol eura. Senegalac ne mora odigrati ni minute, dovoljno je samo što će se naći na popisu igrača. Kustošiji pripada i 20 posto sljedećeg transfera, ali i dodatnih milijun i pol eura za svakih sedam nastupa za prvu momčad Barcelone. Ukupan iznos svih ovih bonusa ne smije prijeći 20 milijuna eura.

Barcelona je u Fayeov ugovor do 2027. godine ugradila i odštetnu klauzulu od čak 400 milijuna eura. Ove zime dobila je ponudu Nice od devet milijuna eura, ali ju je bez razmišljanja odbila. Bilo je još interesa za mladog stopera, ali je Nice bila najkonkretnija.

Faye je standardni član prve postave Barcelonine B momčadi za koju je ove sezone zabio i dva gola. S prvom momčadi je ljetos bio na američkoj turneji, a Xavi ga je nekoliko puta javno nahvalio na press-konferencijama.

Pročitajte više