LIGE PETICE

Klinac od 200 milijuna eura novi je dio Barcine slagalice

Screenshot: YouTube

ZBOG brojnih ozljeda u obrani Barcelone, od kojih su najzvučnije one Jordija Albe i Juniora Firpa, Valverdeu su za sljedeću, a možda i sljedećih nekoliko utakmica, ostala samo tri desna beka i dva stopera.

Ostali su mu Sergi Roberto, Moussa Wague i Nelson Semedo kao bekovi te Gerard Pique i Jean Claire Todibo kao stoperi. Zbog toga će trener Katalonaca imati velikih problema prilikom sastavljanja zadnje linije za utakmicu sa Sevillom.

Zbog svega navedenog Valverde je ponovo primoran tražiti rješenje svojih problema u B momčadi. Valverde je na prvi trening nakon sinoćnje utakmice s Interom u Ligi prvaka pozvao samo jednog defenzivca iz B momčadi - Ronalda Arauja.

Neki novi klinac

Vjeruje se da će poziciju lijevog beka protiv Seville ponovno igrati Semedo koji se nije proslavio protiv Intera, a kao stoperi bi trebali zaigrati Pique i Semedo. Araujo dolazi kao zamjenska opcija za jednog od njih dvojice, a desno će igrati Sergi Roberto. 

Araujo je 20-godišnji Urugvajac koji je u Barcelonu stigao prošle godine iz Boston Rivera za 1,7 milijuna eura, ali bi njegov transfer sa svim bonusima trebao iznositi više od pet milijuna eura.

Potpisao je s Barcelonom do 2023. godine, a trenutno je ključna figura u B momčadi koju s klupe vodi Francesc Javier Garcia Pimienta.

Posebna klauzula

Barcelona je Arauja na početku smjestila u svoju B momčad, a sada polako traži put prema A momčadi. Iznos odštetne klauzule, koju španjolski klubovi obavezno stavljaju u ugovor s igračima, pokazuje koliko Barcelona vjeruje u Arauja.

Ako netko želi kupiti Urugvajca, morat će za njega platiti 100 milijuna eura, a taj iznos se penje na 200 milijuna eura ako Araujo dostigne status prvotimca, odnosno člana prve momčad Barcelone. A Araujo je sada korak bliže. 

Pročitajte više