REAL PAO U SAMO DESET MINUTA Valencia šokirala lidera i spasila prvenstvo

Foto: Guliver Image/Getty Images

U ZAOSTALOJ utakmici Primere Valencia je kao domaćin na Mestalli šokirala Real i pobijedila ga s 2:1.
 
Utakmica je bila riješena već u prvih devet minuta, kad su Šišmiši šokirali zbunjenog lidera i preko Zaze i Orellane odmah na otvaranju zabili dva gola. U završnici prvog poluvremena Ronaldo je smanjio na 2:1, ali više od toga Real nije mogao.
 
Real je i dalje vodeći, ali propustio je veliku priliku da se pobjedom kod 15. momčadi Primere odvoji na vrhu. Madriđani su prvi s 52 boda i utakmicom manje, Barca je druga s bodom manje od Reala, a Sevilla je treća s 49 bodova. 
 
S ova tri boda Valencia je preskočila Betis i sad je 14. s 26 bodova.
 

Valencia vs Real Madrid Highlights All Goals... by PPsoccer
Ne sjećamo se kad smo posljednji put gledali ovako loš, zbunjen, sterilan, spor i bezidejan Real. Momčad koja je prije samo nekoliko dana u fantastičnoj utakmici razbila jaki Napoli u Ligi prvaka, na Mestalli je podbacila u svim segmentima igre i pobjeda slabašne Valencije više je nego zaslužena.
 
Kod Reala su podbacili svi, uključujući i Luku Modrića, koji je bio nevidljiv sve do 76 minute kad ga je Zidane zamijenio, no tragičar utakmice nedvojbeno je bio Varane.
 
Francuz snosi krivnju kod oba gola Valencije, a nakon njegove početničke pogreške u 67. minuti Simone Zaza izašao je sam pred Navasa, Carvajal ga je očajnički s leđa srušio, a očajni sudac Ricardo de Burgos Bengoetxea nije svirao čisti penal.
 
Kad smo kod suđenja, dojma smo da je Valencia oštećena za najstrožu kaznu i tri minute kasnije kad je Ramos nagazio Muniru na stopalo. 
 
Simone Zaza, kojeg su svi ismijavali nakon tragičnog jedanaesterca na Euru i koji je odbačen iz West Hama, fenomenalnim je golom donio prednost Valenciji već u četvrtoj minuti igre.
Primio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora leđima okrenut prema golu. Držao ga je nesretni Varane i kad se činilo da Talijan ne može kontrolirati loptu uslijedila je prava bomba koja je završila u Navasovim rašljama.
 
Samo pet minuta je trebalo domaćima za novi gol. Bila je to brza akcija u kojoj se igrači Reala nisu uspjeli posložiti. Varane je izgubio loptu negdje na centru, kontru je povukao hitri Nani i fantastično je poslužio Orlleanu, kojem nije bilo teško zabiti pokraj uspavane obrane Reala.
Bio je to povijesni gol na neki način, jer kraljevskom klubu nije se dogodilo punih 14 godina da prime dva komada u prvih deset minuta utakmice. Posljednji put im je to napravila Sevilla 2003. godine.
 
Real se nakon toga donekle pribrao. Nešto je pokušavao preko najagilnijeg među Kraljevima Marcela, a baš je Brazilac fantastičnim ubačajem četiri minute prije odmora ''prisilio'' Ronalda da zabije i smanji na 1:2.
 
U nastavku je Real pokušavao, trudio se, navaljivao je, no do izjednačenja nije mogao. Još da je sudac svirao dva kaznena udarca za Valenciju, a trebao je, mogla je to biti prava katastrofa Madriđana.
 
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više