TRANSFERI

Klopp: Jasno je da u normalnom prijelaznom roku ne bismo doveli igrača iz Prestona

Foto: Guliver

OČAJNIČKU potragu za igračem koji bi pomogao u krpanju ozljedama razrijeđene Liverpoolove obrane Jürgen Klopp okončao je dovođenjem Bena Daviesa.

Međutim, ne radi se o 27-godišnjem lijevom beku Tottenhama i velške reprezentacije, nego dvije godine mlađem braniču koji je od početka karijere član drugoligaša Prestona.

Ni Davies nije mogao vjerovati

Liverpool je za njega platio dva milijuna eura, a svojeg novog igrača ostavio u šoku.

"Ovo je ogromna prilika. Naravno, bio sam pomalo iznenađen kad sam prvi put čuo za interes Liverpoola, ali kad sam se sabrao, jasno je da je preda mnom nevjerojatna prilika", rekao je Davies i priznao da još nikad nije bio na kultnom Anfieldu.

Svjestan da navijači očekuju zvučnije prinove, Klopp je priznao da u nekoj drugoj situaciji ne bi posegnuo za ovakvim rješenjem.

"Svaka situacija stvara prilike. Mislim da je jasno da u normalnom prijelaznom roku ne bismo gledali ima li Preston igrača za nas. Ali otkad smo ga vidjeli, a naša je situacija s ozljedama bila sve jasnija, postali smo prilično uzbuđeni. Vidimo njegovu kvalitetu, ali i potencijal jer ima 25 godina i još je puno toga pred njim. Sviđa mi se kako igra, dobar je u duelima, pametan je i svestran jer je igrao u obranama i s tri i s četiri igrača", rekao je Klopp.

Doveli i 20-godišnjeg Turčina na posudbu

Osim Daviesa, Liverpool je prije kraja prijelaznog roka doveo još jednog stopera, 20-godišnjeg Turčina Ozana Kabaka, čiji je dolazak na posudbu Schalkeu platio 2.5 milijuna eura, a na ljeto će imati opciju otkupa za 30 milijuna.

Pročitajte više