Klopp je čuo želju trenera koji umire: Neka dođe i radi moj posao jedan dan

Foto: EPA

PROSLAVLJENI švedski trener Sven-Göran Eriksson (75) otkrio je švedskim medijima da se bori protiv zloćudne bolesti te da mu je ostala još godina dana života, možda i manje. Ta informacija, kao i Erikssonova tajna da žali što nikad nije bio trener Liverpoolove momčadi, stigla je do Jürgena Kloppa.

Iza Erikssona je bogata trenerska karijera, koju je započeo 1977. godine na klupi švedskog Degerforsa. Potom je vodio IFK Göteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Englesku, Manchester City, Meksiko, Obalu Bjelokosti, Leicester City, Guangzhou R&F, Shanghai SIPG, Shenzen i Filipine.

U karijeri je osvojio brojne trofeje. S Göteborgom je senzacionalno osvojio UEFA Kup 1982. godine, a s Benficom je triput bio prvak Portugala. S Romom je osvojio talijanski kup, kao i sa Sampdorijom, a s Lazijom je bio prvak Italije 2000., dvaput osvajač talijanskog kupa i jednom Kupa pobjednika kupova. Radio je u deset različitih zemalja, no ne i u Liverpoolu.

Klopp: Uopće nema problema

Liverpoolovi navijači zatražili su od kluba da se Erikssonu dozvoli da u utorak u humanitarnom ogledu vodi Liverpoolove protiv Ajaxovih legendi, a Klopp je sad otišao i korak dalje.

"Nedavno sam saznao da je on cijeli život veliki navijač Liverpoola, a čuo sam i za ideju s vođenjem Liverpoolovih legendi. Na to ne mogu utjecati", rekao je Klopp i dodao:

"Jedino što mogu jest reći da je apsolutno dobrodošao ovdje i preuzeti moj posao na jedan dan, ako to želi. Uopće nema problema. Neka sjedne u ured za moj stol, pokazat ćemo mu kako se klub razvio proteklih godina. Samo neka dođe ovdje, provest će nekoliko lijepih sati. Uvjeren sam u to."

Pročitajte više