Klopp je našao zamjenu za Kariusa za samo 17 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

JEDAN OD glavnih ciljeva Liverpoola u ovom prijelaznom roku je naći zamjenu za Lorisa Kariusa.

Iako je njemački golman do finala Lige prvaka solidno branio, na Anfieldu više očito ne računaju ozbiljno na Kariusa nakon nevjerojatnih kikseva protiv Reala. Najveća Kloppova želja bio je Romin golman Alisson Becker.

Brazilac će braniti na Svjetskom prvenstvu, ali Roma ne želi ni čuti za ponude manje od 60 milijuna eura, što će Alissona vjerojatno učiniti najskupljim golmanom u povijesti. No to je Liverpoolu ipak previše novca pa se Klopp okrenuo jeftinijim rješenjima.

Prema pisanju The Suna i Mirrora Kariusa bi na golu Redsa mogao zamiijeniti Nick Pope iz Burnleya. Novopečeni engleski reprezentativac jedan je od najzaslužniji za sjajnu sezonu Burnleya koji je uspio osigurati nastup u Europa ligi. Pope je s Burnleyem primio samo 39 golova, što je sjajan rezultat s obzirom na vrijednost momčadi, a njegove dobre igre nisu promakle ostalim klubovima.

Liverpool bi kupnjom Popea napravio odličan posao. Kao prvo, platio bi ga tek 17 milijuna eura (koliko sprema ponuditi Burnleyu) ili koji milijun više. Dobio bi golmana koji je itekako upućen i naviknut na Premiership te bi mogao ostali novac preusmjeriti u druga pojačanja.

Pročitajte više