Premier liga

Klopp ljut na Premier ligu zbog suludog rasporeda: Njih naprosto nije briga

Foto: EPA

PRITISNUTI kasnijim startom sezone uslijed pandemije koronavirusa organizatori nogometnih natjecanja su raspored natrpali utakmicama. Kao i obično, to najviše pogađa engleske klubove koji igraju europska natjecanja.

Oni bi do Božića trebali biti u ritmu od dvije utakmice tjedno osim u periodu reprezentativne stanke koja je na rasporedu u studenom. Jedan od najglasnijih protivnika suludog rasporeda je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp kojemu posebno smeta raspored utakmica u Premier ligi.

Klopp stao u obranu Manchester Cityja

"Mislim kako bi se svi složili da momčad koja igra u utorak navečer nastupi u subotu u terminu od 13:30. Ipak, Premier liga nikako da to shvati. Oni uvijek stave klub koji je igrao u srijedu navečer u subotu u 13:30. Tako je bilo i prošle subote s Manchester Cityjem. Ne mogu to vjerovati. Mi igramo jedni protiv drugih i borimo se međusobno, ali kako je to moguće", pitao se Klopp pa u svom stilu zaključio:

"Možda sam preglup. Izvršni direktor Premier lige Richard Masters i svi ostali su rekli da je stanje onakvo kakvo je. Njih naprosto nije briga, a ja ne razumijem zašto."

Klopp se u posljednjim tjednima bori s ozljedama ključnih igrača. Prvo je protiv Evertona do kraja sezone zbog ozljede ligamenata koljena otpao Virgil van Dijk, dok se protiv Midtjyllanda u utorak ozlijedio veznjak Fabinho.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više