LIGE PETICE

Klopp nakon 5:5 i prolaska Arsenala: Ako to ne srede, predat ćemo im utakmicu

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je u triler utakmici četvrtog kola Liga kupa odigrao 5:5 na Anfieldu s Arsenalom pa nakon penala prošao dalje.

U toj je utakmici Jürgen Klopp maksimalno izrotirao sastav i koliko god bio profesionalan u izjavama i govorio da je svako natjecanje važno, Liga kup mu je vjerojatno na dnu prioriteta. 

Liverpool - Arsenal Live Score

Posebno jer Redse kao europske prvake u prosincu čeka Svjetsko prvenstvo klubova u Kataru. To natjecanje se po terminu poklapa sa sljedećom fazom Liga kupa iz kojeg je Nijemac vjerojatno htio ispasti što prije.

Četvrtfinale engleskog Liga kupa prema rasporedu se treba igrati 17. i 18. prosinca i Liverpoolovi igrači fizički ne mogu biti prisutni u Engleskoj jer su tada u Kataru na FIFA-inom natjecanju.

"Mi nećemo ispasti žrtve takvog sustava i rasporeda. Odigrali smo u srijedu i željeli smo pobijediti. Ako nam ne nađu datum, jednostavno - nećemo igrati. Dogodit će se to da će Arsenal igrati u sljedećem kolu Liga kupa, ili tako ili ćemo mi predati utakmicu bez borbe", rekao je Nijemac pa dodao:

"Morate razmišljati o tim stvarima. Ako jedna momčad ne može biti na svakoj zadanoj utakmici u svakom natjecanju, onda se neke stvari moraju promijeniti. Nadam se da će se nakon ovoga zaista početi razmišljati o tome."

Liverpool će gotovo sigurno odigrati sedam utakmica u prosincu s velikom mogućnošću i za osmu (finale ili utakmica za treće mjesto na SP-u klubova) i u ovom trenutku nemoguće je pronaći slobodan termin za četvrtfinalnu utakmicu Liga kupa.

Pakao im počinje nakon posljednje reprezentativne stanke ove godine. Od 23. do 30. studenoga igraju protiv Crystal Palacea, Napolija i Brightona, a zatim kreće pakleni prosinac.

Raspored Liverpoola u prosincu:

4.12 Liverpool - Everton (Premiership)
7.12 Bournemouth - Liverpool (Premiership)
10.12 RB Salzburg - Liverpool (Liga prvaka)
14.12 Liverpool - Watford (Premiership)
18.12 Polufinale Svjetskog klupskog prvenstva
21.12 Finale Svjetskog klupskog prvenstva (ili susret za 3. mjesto)
26.12 Leicester - Liverpool (Premiership)
29.12 Liverpool - Wolverhampton (Premiership)
2.1.2020 Liverpool - Sheffield (Premiership)
od 3.1 do 6.1 Treće kolo FA kupa

Odgođene utakmice bez dogovorenog termina:
četvrtfinale Liga kupa - trebalo se igrati 17. ili 18.12
West Ham - Liverpool (Premiership) - trebalo se igrati 21.12

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više