Koronavirus u sportu

Klopp o koroni u Liverpoolu: Već znam što će antivakseri reći

Foto: Nick Potts/Guliver Image

TRI IGRAČA Liverpoola (Virgil van Dijk, Fabinho i Curtis Jones) jučer su propustili pobjedu svoje momčadi nad Newcastleom 3:1 u 17. kolu Premier lige jer su brzi testovi uoči utakmice pokazali da su pozitivni na koronavirus. Jurgen Klopp izjavio je da se čekaju rezultati PCR testova pa još nije sa sigurnošću potvrđeno da spomenuti trojac ima koronavirus.

Liverpool čeka utakmica s Tottenhamom

"Njih trojica su dobro. U ovom trenutku nitko drugi nije pozitivan, no igrači tek kasnije dolaze ovdje", rekao je pa se osvrnuo na utakmicu koju po rasporedu Liverpool u nedjelju treba igrati protiv Tottenhama, kod kojeg je prošli tjedan također izbio koronavirus: "Ako budemo imali još šest, sedam ili osam slučajeva nećemo moći igrati, ali po trenutnoj situaciji možemo i želimo igrati."

I dok većina klubova ne otkriva poimence koji su igrači zaraženi, Liverpool je to napravio. "Nemamo što sakrivati. Najvažnije nam je da su dečki zdravi. Ako netko ima gripu i pitate me za njega, reći ću vam da ima gripu. Ako je netko slomio nožni prst, reći ću vam da je slomio nožni prst", objasnio je Klopp pa zaključio:

"Znam da će antivakseri sada govoriti kako je Klopp rekao da se cijepimo, a sad njegovi igrači imaju virus. Da, ali cjepivo smanjuje šanse da ćete dobiti virus, a ako ga i dobijete moći ćete se oporaviti na pravi način."

Pročitajte više