premiership

Klopp o novom pojačanju: Bit će savršen, ali ne znam gdje će igrati

Foto: Getty Images

JÜRGEN KLOPP priznao je da nije siguran gdje će u momčad Liverpoola smjestiti najnovije pojačanje.

Takumi Minamino prvo je zvučno pojačanje Redsa ove zime nakon što su proteklog tjedna aktivirali otkupnu klauzulu RB Salzburga i mladog Japanca doveli za "samo" 8,5 milijuna eura.

Njemački strateg još nije siguran gdje će se daroviti 24-godišnji napadač uklopiti. Kloppove brige su slatke, posebice zbog činjenice što je u Minaminu praktički dobio novog Roberta Firmina. Pisali smo nedavno zašto se on savršeno uklapa u Kloppovu taktičku postavku u Liverpoolu

"Kako ga uklopiti u kratkom roku? Dugoročno, nema sumnje da će nam pomoći, to je očito. Jedva čekam krenuti raditi s njim, ali između sada i Takumijevog pravog prvog dana na Melwoodu čekaju nas tri utakmice i zapravo imamo jako malo vremena za razmišljati o tome", kazao je Klopp na konferenciji za medije u utorak.

Klopp vjeruje da će se reprezentativac Japana dobro uklopiti.

"Sve što znamo o njemu jako su dobre vijesti za našu ekipu. Njegove nogometne vještine su sjajne. Prije svega, sposobnost donošenja odluka na malom prostoru, brzina, želja za osvajanjem izgubljene lopte. Kontrapresing, naučen je na to jer Salzburg ima sličnu filozofiju kao i mi. Sve je to super, ali tek kad se zapravo pridruži momčadi mogu početi razmišljati kako ću ga uklopiti i gdje će igrati", kazao je Klopp.

Minamino je ubilježio devet golova u 22 nastupa za Salzburg u austrijskoj Bundesligi ove sezone, dok je Kloppa impresionirao u Ligi prvaka i porazu od Redsa na Anfieldu (4:3) u listopadu. Austriju je napustio nakon pet godina, a u svakoj je osvajao titulu. Osvajač je i četiri Kupa, dok je za Japan već sakupio 22 nastupa.

Priliku za debi u crvenom dresu vjerojatno će dobiti u trećoj rundi FA kupa u kojoj Liverpool na svom stadionu dočekuje Everton Carla Ancelottija. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više