Klopp postavio rekord Premier lige

Foto: EPA

LIVERPOOL je pobjedom 2:1 protiv Crystal Palacea preuzeo vrh poretka klubova koji se natječu u Premier ligi, a njegov menadžer Jürgen Klopp rekord koji je dosad bio u vlasništvu Sir Alexa Fergusona, legendarnog menadžera Manchester Uniteda i čovjeka koji je klub s Old Trafforda doveo do 38 trofeja u 26 godina, koliko ga je vodio.

Harvey Elliott ušao je s klupe u 74. minuti, a u prvoj minuti sudačke nadoknade pogodio je za preokret i pobjedu Liverpoola. Bila je to 17. pobjeda Liverpoola otkako ga je 2015. preuzeo Klopp koja je ostvarena u sudačkom produžetku, što je i novi rekord engleskog prvenstva otkako se ono igra pod nazivom Premier liga.

Liverpool ima 43 takve pobjede

"Fergie Time" bila je kovanica koja se koristila u utakmicama koje je United pod legendarnim trenerom pobjeđivao nakon isteka 90. minute. Engleski mediji skovali su novu nakon što ga je prestigao njemački stručnjak. Koristeći riječi "stoppage time" (produžetak) s prezimenom Liverpoolovog trenera, to vrijeme sad nazivaju "Kloppage time".

Liverpool je u 31 godini Premier lige pogodio 43 puta za pobjedu nakon 90. minute, odnosno 11 puta više od Arsenala, koji je drugi po broju takvih pobjeda.

Pročitajte više