LIGE PETICE

Klopp: Sretan sam što je Cityju ukinuta kazna. Da nije, ne bismo imali šanse u ligi

Foto: EPA

UEFA je prije pet mjeseci izbacila Manchester City iz Europe na dvije godine i kaznila ga s 30 milijuna eura zbog kršenja financijskog fair-playa. Jučer je Međunarodni sud za sportsku arbitražu promijenio odluku i presudio u Cityjevu korist nakon žalbe.

Takva odluka izazvala je brojne reakcije iz svijeta sporta, a oglasio se i Jürgen Klopp, trener Cityjevog najvećeg premierligaškog rivala Liverpoola. 

Klopp iznenadio izjavom

Njemački stručnjak dao je iznenađujući komentar te situacije. Istaknuo je kako je sretan zbog toga što je Cityju dozvoljeno igranje europskih natjecanja jer je tako bolje za Liverpool.

"Sretan sam zbog toga što će City sljedeće sezone igrati Ligu prvaka. Da imaju 10 ili 12 utakmica manje u sezoni, nitko u ligi ne bi imao šanse prići tituli", zaključio je Klopp, čije riječi prenosi Liverpool Echo.

Prvi favorit za osvajanje Lige prvaka

Podsjetimo, Uefa je ranije optužila City da je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanima s vlasnicima kluba. Football Leaks je u suradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka Uefina pravila te da je dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba. Uefino sudsko vijeće je također utvrdilo da, uz to što je kršio propise od 2012. do 2016. godine, Manchester City nije ni surađivao u istrazi ovog slučaja.

Manchester City je kroz englesko prvenstvo drugim mjestom osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. U ovoj sezoni City je u osmini finala tog natjecanja i najveći je favorit za titulu europskog prvaka.

 

Pročitajte više