Klopp upoznao draži FA Kupa: Intervju dao u čajnoj kuhinji, primio poklon od ekscentričnog kolege

Screenshot: Youtube

MILIJARDAMA i milijarderima kontaminirani engleski nogomet, odnosno njegov elitni razred, srećom ima i drugo, nezagađeno lice koje mu daje jedinstveni šarm i draž.

Takav svijet obitava u nižim razredima engleskog nogometa, odnosno po načelu "što niža liga i manje para, to autentičniji ugođaj".
 
Najveći klubovi i njihovi igrači iz inozemstva s tim se svijetom dodiruju i upoznaju samo kada ih spoji ždrijeb u FA Kupu, a upravo takav susret s romantičnim miljeom doživio je Jurgen Klopp, novi ljubimac Engleske i trener Liverpoola.
 
Ozljedama desetkovani Redsi u 3. kolu igraju sa četvertoligašem Exeterom, koji u Football League Two drži tek 16. mjesto. Na St James Stadionu sakupili su se dakle svi sastojci za krasnu FA Kup priču: David u vlasništvu navijača ugostio je oslabljenog Golijata u rukama američkih milijardera na stadionu koji desetljećima kaska za arenama modernog nogometa, sa samo trećinom kapaciteta pokrivenog stolicama.

Klopp je naravno bio oduševljen svime što je doživio na jugozapadu Engleske, a posebno što je intervjuu za BBC prije meča dao u Exterovoj tijesnoj čajnoj kuhinji dok su ga oduševljeno gledale i slušale dvije tete, domaćice domaćina ovog susreta. 
 
Ugodnim iznenađenjima za Liverpoolovog trenera tu nije bio kraj, jer neposredno prije utakmice Paul Tisdale, već deset godina Exterov trener, poznat po eskcentričnom ponašanju i odijevanju, Kloppu je uručio poklon.
 
I tu je bio kraj darovima i lijepim gestama domaćina, jer četvrtoligaš je protiv oslabljenog i uglednog prvoligaša izvukao 2:2 nakon što je dva puta vodio i tako izborio uzvrat na Anfieldu. Nema sumnje da će Klopp tamo Tisdaleu uzvratiti poklonom.

Pročitajte više