EUROPSKE LIGE

Klopp običnim intervjuom pokazao zašto je jedan od najboljih

Foto: EPA

LIVERPOOLOV menadžer Jurgen Klopp dao je intervju za JD Sports gdje je govorio o svom trenerskom odrastanju.

Intervju je odrađen na tribini Anfielda gdje je Nijemac počeo temu povjerenja u svoje igrače čime je zapravo spontano objasnio što ga razlikuje od ostalih trenera, odnosno zbog čega je jedan od najboljih trenera današnjice.

"Njima vjerujem, imam puno povjerenja u njih. Zato što su divna ljudska bića, itekako vješti dečki. Zato moramo biti sigurno da svi radimo iste stvari u istom trenutku i da idemo u pravom smjeru. To je sve nogomet. Znači, to nije toliko ozbiljno. U životu postoje puno bitnije stvari i zato probajte bili malo drski i uživajte koliko je moguće."

Potom je pričao o tome kako upravlja svlačionicom.

"Ja sam šef, određujem tko igra i kada treniramo te što radimo na treningu. Istovremeno se trudim da budem njihov prijatelj, prijatelj sam svojih igrača, ali ne onaj najbolji prijatelj. Ne pretvaram se da sam zainteresiran, ja jesam zainteresiran. Znaju gotovo sve o meni, o mojoj ženi, sinovima. Važno je znati s kim radiš i zbog čega je netko odlučan i motiviran. Odakle si? Jesi li tu zbog novca, što je u redu... Ili kako bi svoju obitelj napravio ponosnom, ili cijelu državu? Toliko toga ima. Moram znati te stvari, to čini vezu. Moraju razgovarati sa mnom i to je uvijek bitno."

Liverpool je u osmini finala, kao europski prvak, ispao na Anfieldu od Atletico Madrida. Mnogi su Kloppu zamjerili da se ne zna nositi s porazom, a i sam je na presici priznao kako je užasan gubitnik.

"Volim pobjede, ali da sam opsjednut, nisam siguran! Prvo što sam naučio u životu je da možeš izgubiti i kad daš sve od sebe. Prihvatio sam to davno. Možda ljudi ne vole čuti ovo, ali ja sam kršćanin i prihvaćam pobjede drugih. Očajnički želim pobjeđivati, ali ako ne uspijem i zato postoji dobar razlog, prihvaćam ga."

VIDEO: Klopp o tome koliko vjeruje svojim igračima

 

Pročitajte više