LIVERPOOL - SHREWSBURY

"Kloppova odluka izbila nam je iz džepa 500.000 funti. Mi od toga živimo"

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL večeras u 20:45 na Anfieldu protiv Shrewsburyja igra ponovljenu utakmicu šesnaestine finala FA Cupa. Prvi susret završio je 2:2.

U Premiershipu je pauza od dva tjedna pa je Klopp igrače iz prve momčadi, uključujući i sebe, poslao na unaprijed dogovoreni odmor. Nije želio igračima remetiti mir zbog ove utakmice pa će večeras protiv trećeligaša igrati U-19 i U-20 igrači koje će voditi trener U-23 momčad Neil Critchley.

Liverpoolu je ova utakmica potpuno nebitna, ali Shrewsburyju je itekako bitna jer su se u tom malom klubu nadali velikoj zaradi od ove utakmice. Iako je prodao svih 50.000 ulaznica, Liverpool im je srušio cijenu na 15 funti za odrasle i jednu funtu za djecu. Prema pravilima FA Cupa klubovi dijele prihod od ulaznica pa će Shrewsburyju pripasti samo 100.000 umjesto 600.000 funti.

Zbog činjenice da Liverpool igra u rezervnom sastavu, neće biti ni TV prijenosa pa Shrewsbury neće dobiti novac ni od televizijskih prava.

"Klubu kao što je naš važna je svaka funta i ovo je veliki udarac za nas. Koštalo nas je 500.000 funti, a od tog novca imali bismo dugoročno koristi. Mogli bismo napraviti jedan ili dva travnjaka ili kupiti jednog jako dobrog igrača", rekao je trener Shrewsburyja Sam Ricketts.

Klopp je odmah nakon prve utakmice rekao da će u uzvratu igrati rezerve jer njegovim glavnim igračima treba odmor.

"Moram biti iskren i reći da mi se Jürgen unaprijed ispričao zbog svoje odluke. Razgovarali smo pola sata nakon prve utakmice i objasnio mi je da njegovim igračima treba odmor i da su ga odavno isplanirali. To mi je potpuno jasno i ništa mu ne zamjeram", dodao je Ricketts.

Prođu li Liverpool, njegovi igrači će u osmini finala igrati protiv Chelseaja.

Pročitajte više