BLACK LIVES MATTER

Klub iz Championshipa najavio kako neće klečati za Black Lives Matter pokret

Foto: Getty Images/Gulilver Image

PROTEKLOG vikenda Millwall je prvi put imao navijače na utakmici nakon drugog velikog lockdowna u Engleskoj. Prije utakmice su, kao i svaki put, kleknuli u znak podrške Black Lives Matter pokretu, ali ih je većina od 2 tisuće prisutnih navijača izviždala zbog te geste.

Millwall je odlučio uvažiti navijače i izašao je s priopćenjem u kojem piše kako više neće klečati uoči utakmica. Izašao je s priopćenjem kako će umjesto sponzora na dresu imati naljepnicu "Kick it Out", logo kampanje koja želi iskorijeniti rasizam iz nogometa. Umjesto klečanja, stat će zagrljeni u krug sa suparničkim igračima.

U priopćenju su naveli: "Vjerujemo kako će ovakva gesta, za koju se nadamo kako ćemo ju ponoviti sa suparničkim momčadima u narednim mjesecima, imati moć da ujedini ljude diljem društva u borbi da iskorijenimo sve oblike diskriminacije. Millwall ima nultu toleranciju na rasizam i druge oblike diskriminacije i još jednom želimo poručiti svakome tko gaji takva uvjerenja da nije dobrodošao u klub. Naš stav je, kao i uvijek, da će svatko tko bude kriv rasizam dobiti doživotni izgon iz kluba."

Njihovi suparnici Queens Park Rangersi, za vikend će ipak klečati kako bi podržali BLM pokret, iako je direktor kluba Les Ferdinand poručio kako je ta gesta imala upitan učinak.

Millwallov klub navijača ranije je objasnio kako nije izviždao gestu jer ne podržava borbu protiv rasizma, nego ne žele podržati političke ideje Black Lives Matter organizacije.

Pročitajte više