Kopićev klub o navodnom skandalu: Pokrenuli smo tužbu protiv autora lažne informacije

Foto: EPA

DINAMO BUKUREŠT, rumunjski klub čiji je trener Željko Kopić (46) demantirao je bizarnu glasinu o svojem igraču Edgaru Ieu (30). Podsjetimo, riječ je o braniču iz Gvineje Bisau, koji je u karijeri igrao za mladu momčad Sportinga, druge ekipe Barcelone i Villarreala, Belenenses, Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord i Bašakšehir, dok je od veljače 2024. član bukureštanskog Dinama.

Rumunjski mediji su pisali, a brojni svjetski prenijeli, da je umjesto Edgara prevarom u Dinamo došao njegov brat blizanac Edelino. Prema podacima Transfermarkta, Edelino je imao znatno slabiju karijeru od brata.

Poput Edgara krenuo je u mladim uzrastima Sportinga, a potom je nosio dres litvanske Kruoje, drugih ekipa Sportinga i Brage, slabijih portugalskih klubova Cinfãesa, Felgueirasa, Gondomara, Fontinhasa, Mirandele i Resende te poljske Tluchovie. Transfermarkt navodi da je bez kluba od siječnja 2024.

Dinamo Bukurešt: To je fake news

"To je fake news, koja se pojavila na Facebooku uoči utakmice s Aradom i koju su prenijeli rumunjski mediji, a zatim i svjetski poput BBC-a, Marce i Recorda. Izjaviti da Dinamo Bukurešt sumnja da nije doveo Edgara Miguela Iea, već njegova brata blizanca Edelina Miguela Iea, jest laž, kleveta i napad na klub. Edgara Miguela Iea doveli smo preko tvrtke priznate na europskoj razini.

Govorimo o transparentnosti i zakonitosti. Edgar Miguel Ie dobio je potvrdu o međunarodnom transferu koju je izdao Turski savez, potvrdili Rumunjski nogometni savez (FRF) i FIFA, registriran je u Profesionalnoj nogometnoj ligi (LPF), dobio je potvrdu o registraciji od Glavnog inspektorata za useljeništvo (IGI) i to je jasan dokaz da naša država ima evidenciju o njegovom boravku u Rumunjskoj.

Dinamo Bukurešt objavljuje da je pokrenuo postupak tužbe protiv autora ove pogrešne informacije za ozbiljno narušavanje imidža kluba", stoji u priopćenju rumunjskog kluba.

Edgar Ie kao igrač Nantesa protiv Kyliana Mbappea / Foto: EPA

Kopić se s Dinamo bori za ostanak

Kopić je u trenerskoj karijeri vodio Lučko, Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk, ciparski Pafos, zagrebački Dinamo i bugarski Botev Plovdiv, a Dinamo iz Bukurešta preuzeo je u prosincu 2023.

Klub iz glavnog grada Rumunjske 18 puta osvajao je prvenstvo, no posljednji put se to dogodilo 2007. godine, a prije dvije sezone je ispao iz lige. Prošle sezone se ekspresno vratio, ali mu ponovno prijeti ispadanje, što je razbjesnilo navijače.

Pročitajte više