Knicksi u zadnji čas izbili na drugo mjesto, poznati svi parovi play-offa na Istoku

Foto: Profimedia

NAKON prve polovice programa zadnjeg dana osnovnog dijela NBA sezone poznati su svi parovi doigravanja i play-ina na Istoku, a iako je postojao ogroman broj kombinacija kako će se rasplesti situacija između drugog i osmog mjesta, samo su se New York Knicksi pomaknuli s treće na drugu poziciju, potisnuvši Milwaukee Buckse.

U borbi za drugo mjesto sudjelovale su tri momčadi, ali samo su Knicksi pobijedili, i to svladavši Chicago Bullse 120:119 tek nakon produžetka. Jalen Brunson predvodio ih je s 40 poena, a Bojan Bogdanović za 17 minuta igre ubacio je 13 uz dva skoka i jednu asistenciju. 

Bucksi su bez ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa izgubili od odličnog Orlanda 113:88, što i nije senzacija, ali Cleveland je praktički predao utakmicu slabašnom Charlotteu igrajući završnicu s trećom petorkom, te je svojevoljno zadržao četvrto mjesto.

Philadelphia i Miami moraju u play-in

U borbi za peto mjesto sva su četiri konkurenta pobijedila i tako zadržala iste pozicije kao uoči posljednjeg dana, što znači da će zadnja dva direktna mjesta u play-offu zauzeti Orlando Magic kao peti i Indiana Pacersi kao šesti, dok će se Philadelphia 76ersi i Miami Heat kao sedmi i osmi doigravanja pokušati dočepati kroz play-in.

Cleveland je možda odustao od pobjede protiv Charlottea računajući da će mu u prvom krugu play-offa biti lakše protiv mlade momčadi Orlanda ili Indiane nego protiv Philadelphije s oporavljenim Joelom Embiidom ili iskusnim Miamijem, koji je lani iz play-ina došao sve do finala.

Cavsi će tako kao četvrti igrati protiv Orlanda, Milwaukee kao treći protiv Indiane, dok će prvi nositelj Boston i Knicksi protivnika saznati nakon play-ina. U toj kvalifikacijskoj fazi Philadelphia i Miami igraju za sedmoj mjesto, a poraženi iz te utakmice će protiv pobjednika dvoboja Chicaga i Atlante tražiti posljednje mjesto u doigravanju i dvoboj sa Celticsima.

Rezultati:

Boston - Washington 132:122
Cleveland - Charlotte 110:120

Indiana - Atlanta 157:115
Miami - Toronto 118:103
New York - Chicago 120:119 (pr.)
Orlando - Milwaukee 113:88
Philadelphia - Brooklyn 107:86

Parovi doigravanja:

Boston (1) - Play-in 8
New York (2) - Play-in 7
Milwaukee (3) - Indiana (6)
Cleveland (4) - Orlando (5)

Parovi play-ina:

Philadelphia (7) - Miami (8)
Chicago (9) - Atlanta (10)
poraženi 7/8 - pobjednik 9/10

Pročitajte više