Koeln bira između dva teška karaktera: U igri Anas Sharbini i Mourinhov ljubimac

PREMA pisanju njemačkog Kickera Koelnov trener Christoph Daum došao je na derbi Rijeka - Hajduk isključivo zbog Anasa Sharbinija. Navodno je, piše njemački list, Sharbini ostavio jako dobar dojam te bi mogao biti na vrhu liste potencijalnih pojačanja Koelna u ljetnom prijelaznom roku.

Nijemci također pišu da je Sharbiniju konkurencija za mjesto u momčadi portugalski veteran Maniche iako ova dva igrača igraju na različitim pozicijama. Sharbini igra polušpicu, a Maniche je veznjak koji može igrati na desnoj strani veznog reda. Dodajmo kako je Portugalac trenutno bez kluba.

Za Sharbinija su također zainteresirani nizozemski giganti Ajax i PSV, čiji su skauti bili na Kantridi također zbog riječkog igrača. Inače, na riječkom stadionu su bili i ljudi iz londonskog Arsenala i Celtica, kao i iz još nekih europskih klubova, no ne zna se kojeg su igrača došli gledati.

Sharbini ima ugovor s Rijekom do 2010. godine, a iz kluba su ga navodno spremni prodati ovoga ljeta za 2,5 milijuna eura. S tim bi iznosom bili zadovoljni jer bi im omogućio kupovinu nekoliko igrača koji bi osnažili trenutno četvrtoplasiranu momčad HNL-a.

Sharbinijev menadžer Sanjin Ugarković za Index je rekao kako interes Koelna nije ništa novo, no još uvijek se čeka prvi konkretni poteza s njemačke strane.

"Oni su bili, kao što su bili i skauti drugih klubova. Zapravo oni su na svakoj utakmici, no za sada konkretnih stvari još uvijek nema. Mene osobno raduje da su se vratili skauti Benfice i kijevskog Dinama koji nisu duže vrijeme dolazili zbog visoke cijene od sedam milijuna eura. Obzirom da je Rijeka sada ipak izvjesila manju cijenu, logično je da ih ima više. Treba reći da je Anasu i meni kao agentu interes da se on proda u neki solidan europski klub u kojem će igrati jer će onda lakše doći do hrvatske reprezentacije. On žarko želi igrati za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2010.", kaže Sanjin Ugarković.

M.Š.
Foto: Tea Cimas (Cropix)

Pročitajte više