NOGOMET

Koeman izabrao idealnih 11 Barcelone, izostavio neke od najboljih svih vremena

Foto: Profimedia

RONALD KOEMAN sastavio je idealnu momčad Barcelone od igrača koji su nekoć za nju igrali, a nakon što ju je i izdiktirao, neki španjolski mediji ističu imena koja se na njemu nisu našla. Za nekadašnjeg igrača i trenera najjačeg katalonskog kluba u idealnoj postavi mjesta nije bilo za veličine kao što su Diego Maradona, Ronaldo, Romario...

Idealna postava Barce za Koemana je: Andoni Zubizarreta - Dani Alves, Carles Puyol, Javier Mascherano, Jordi Alba - Johan Neeskens, Xavi Hernandez, Andres Iniesta - Leo Messi, Johan Cruyff, Hristo Stoičkov.

U njoj nema mjesta za Diega Maradonu, za mnoge najboljeg nogometaša svih vremena, što se objašnjava time da na Camp Nouu nije igrao svoj najbolji nogomet. Nema ni brazilskog napadača Ronalda, koji je blistao u momčadi s 47 golova i 12 asistencija u 49 utakmica, ali odigrao za nju samo jednu sezonu.

Nema ni Ronaldinha ni Romarija, igrača koji su bili proglašavani najboljima na svijetu, a u idealnoj postavi svoje mjesto nije našao ni Laszlo Kubala, strijelac 193 gola u 253 utakmice za Barcu.

Pročitajte više