Koeman uoči Hrvatske kritizirao nizozemsku zvijezdu: To što je napravio nije dobro

Foto: EPA

HRVATSKA i Nizozemska u srijedu od 20:45 igraju polufinalnu utakmicu Lige nacija u Rotterdamu. Nizozemski izbornik Ronald Koeman u završnici Lige nacija neće računati na desnog beka Jeremieja Frimponga (22), iza kojeg je sjajna sezona u Bayer Leverkusenu. Koeman se ljuti na mladog igrača jer je odbio igrati za U-21 reprezentaciju na predstojećem Europskom prvenstvu.

"Nakon što nije pozvan u A reprezentaciju, odlučio je ne biti na raspolaganju za mladu reprezentaciju", rekao je nizozemski U-21 izbornik Erwin van de Looi prije dva tjedna. Koeman se na to nadovezao na jučerašnjoj presici: "To nije dobro. Nije u redu, U-21 reprezentacija igra Euro. Mislim da je donio pogrešnu odluku ako misli da je prerastao tu razinu."

Frimpong je bio na popisu Nizozemaca na katarskom Mundijalu za vrijeme izbornika Louisa van Gaala, no nije igrao. Kod Koemana je na pretpozivu jer sadašnji izbornik smatra kako ga ne može uklopiti u formaciju s četiri obrambena igrača. Frimpong je ove sezone za Bayer u 48 utakmica u svim natjecanjima zabio devet golova te 11 namjestio. Odigrao je 3877 minuta.

Pročitajte više