HNL

Kojim stoperskim tandemom će Dambrauskas pokušati zaustaviti Dinamo?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NIKOLA KATIĆ je protiv Gorice dobio žuti karton, pa će 25-godišnji stoper Hajduka zbog prethodno akumuliranih opomena morati propustiti derbi protiv Dinama koji se igra ove srijede na Poljudu. Utakmica je od ogromnog značaja za obje ekipe. Dinamo igra za očuvanje prednosti nad Osijekom, a Hajduk koji je na sedam bodova zaostatka od vrha ima priliku vratiti se u borbu za titulu.

Žele li u tome uspjeti, Bijeli moraju još jednom zaustaviti Dinamov napad, a ove sezone već su demonstrirali kako su za to sposobni. Najljući rivali odigrali su dva derbija, onaj u jesenskom dijelu sezone na Maksimiru završio je gostujućom pobjedom hajdukovaca od 0:2, a prošlog mjeseca na onom poljudskom gledali smo remi bez pogodaka. 

U te dvije utakmice vidjeli smo dva različita tandema u srcu obrane momčadi Valdasa Dambrauskasa. U maksimirskom trijumfu vrlo dobru utakmicu odigrali su Josip Elez i Nikola Katić, a prošlog mjeseca na putu Oršiću i društvu uz Eleza je stajao Francisco Ferro, zimsko pojačanje Bijelih iz Benfice. 

Čeh je četvrta opcija, vjerojatno ćemo ponovno gledati isti tandem

Najvjerojatnije je kako će isti stoperski tandem istrčati na travnjak i u srijedu, jer Ferro se oporavio od lakše ozljede, pa su zbog suspendiranog Katića na raspolaganju Dambrauskasu samo njih dvojica i Stefan Simić. Nekadašnji češki reprezentativac je u očima Valdasa Dambrauskasa tek četvrti stoper.

Litvanac je u 23 utakmice na klupi Bijelih samo tri puta Simića uvrstio u početnu postavu, dok Eleza i Ferra najvjerojatnije preferira zbog visoke kvalitete u elementu igre s loptom u nogama, koja mu omogućuje više opcija u izgradnji posjeda iz zadnje linije.

Zato je za očekivati kako će upravo njih dvojica pokušati zaustaviti dinamovce, ali ovoga puta igra Bijelih će morati biti na visokoj razini i u fazi napada, u protivnom će snovi o tituli biti okončani.

 

 

 

 

 

Pročitajte više