Koliko daleko mogu otići Rekkles i društvo na All-Star turniru League of Legends?

Foto: Riot Games/LoLesports

U VEČERI s četvrtka na petak počet će All-Star turnir League of Legendsa u Los Angelesu. Svaka regija izabrala je svoje predstavnike, a u sljedećih nekoliko dana doznat ćemo koja regija je najjača. Tim Europe otvorit će natjecanje protiv najgoreg mogućeg protivnika, Južne Koreje. 

Osam timova podijeljeno je u dvije skupine, od kojih prva dva idu dalje. Igrat će svatko sa svakim, a uz Koreju i Kinu glavni favoriti su Amerika i Europa. U timu svake regije mogu igrati samo dva igrača iz istog profesionalnog tima, tako da će uspjeh u mečevima više ovisiti o individualnoj kvaliteti. 
 
Europa će prvi meč igrati protiv Južne Koreje, nakon čega slijedi LMS te će mečeve u skupini završiti protiv Turske. Teško je očekivati da itko može nadigrati Koreju, pa tako i Europa, ali drugo mjesto u skupini bi trebalo biti sigurno. Drugo mjesto u skupini A odvest će nas na pobjednika skupine B koji će vjerojatno biti Kina, što je najteži mogući ždrijeb, ali za dobar rezultat treba pobijediti ili Koreju ili Kinu i to vrijedi za sve ekipe. 
 
Foto: Riot Games/LoLesports
 
Naši prijatelji iz Amerike nalaze se u skupini B i najteži protivnik će im biti Kina. Ako Kina pobijedi Ameriku i Južna Koreja Europu, vječiti derbi između Europe i Amerike možemo vidjeti tek u finalu.
 
Paralelno uz glavni All-Star turnir održat će se i natjecanje 1v1 u kojem će se natjecati po dva igrača iz regionalnih timova. Europu će na tom turniru predstavljati mid igrač PowerOfEvil i najbolji AD carry u Europi, Fnaticov Rekkles. 
 
PowerOfEvil će otvoriti protiv Jisua i to bi trebao biti lagan posao, a nakon toga ga očekuju Meiko ili Frozen. Prava je šteta što Luka "PerkZ" Perković nije dobio dovoljno glasova jer bi blistao  upravo na turniru 1v1, a vjerojatno bi bolje odigrao i u timu. Nažalost, mjerilo nije bila kvaliteta nego popularnost. 
 
Rekkles svoj put na turniru 1v1 započinje protiv Zeitnota, a poslije toga ga vjerojatno očekuje PraY. Kakva će to poslastica biti! Rekkles bez tereta ostatka tima sa svojim osjećajem za igru i mehaničkim vještinama može igrati protiv bilo koga i od njega se na tom turniru zaista očekuje mnogo, ali igrati protiv PraYa već u drugom kolu dosta je teška situacija. 
 
Amerikanci su na turnir 1v1 poslali Bjergsena i Sneakya, a kako sada stvari stoje ne piše im se dobro. Prođe li Bjergsen prvo kolo u drugom će ga vrlo vjerojatno dočekati Faker, a Sneakyja pobjeda vodi na Uzija. 
 
Mečevi će počinjati nešto iza ponoći, tako da će ih zbog razlike u vremenskim zonama moći pratiti uglavnom noćne ptice. Predstavnici Europe bi oko 1:15 ujutro trebali započeti svoj prvi meč. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više