Kolinda, Mandžukić i ambasadorica Srbije rođena u Hrvatskoj: Balkanski derbi puni ložu Spaladiuma

Foto: Michal Stawowiak / Fokusmedia

HRVATSKA - SRBIJA od 20:30 u Splitu na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva.

Odavno je rasprodano svih 11 tisuća ulaznica za susjedski derbi, njihova cijena na crnom tržištu doseže i 2500 kuna, a na utakmici će biti i oni koji najbolja mjesta u dvorani ne plaćaju.

Uglednici ne propuštaju ovakve evente pa će loža Spaladium Arene biti puna na večerašnjem šlageru dana, ali i grupne faze EP-a.
 
Najistaknutija među VIP uzvanicima je velika obožavateljica sporta i hrvatskih sportaša, predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović. Ona se ističe dugim stažom u ložama na utakmicama reprezentacije u raznim sportovima, koje redovno prati u navijačkoj opremi; s dresom i šalom.
 
Rukometaše je bodrila na prošlom Euru, prije dvije godine u Poljskoj, u zagrebačkoj Areni podržavala je košarkaše na EP-u i tenisače u finalu Davis Cupa, dok je nogometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro gledala među pukom, na tribinama Maksimira, i pri tome poput pravog kibica pila pivo.
 
Danas njen boravak u društvu "malog hrvatskog čovjeka" ipak, s obzirom na susret najvišeg rizika, ali i trusne tribine Spaladium Arene, neće biti moguć pa Kolindu očekujemo u loži.
 
A tamo će biti i visoko srpsko izaslanstvo. Predvodit će ga Mira Nikolić, ambasadorica Srbije u Hrvatskoj, inače rođena 1951. u Karlovcu. Otac joj je tamo bio vojno lice, a po završetku školovanja Nikolić je napustila rodnu Hrvatsku, u koju se prije tri godine vratila kao diplomatski predstavnik Srbije. 
 
Što se tiče sportaša, najzvučnije ime koje dolazi podržati kolege je Mario Mandžukić. Napadač Juventusa je dvotjednu zimsku pauzu u Serie A iskoristio za dolazak na odmor u Hrvatsku. Ulaznice za velikog navijača rukometne reprezentacije sredio je veliki prijatelj Domagoj Duvnjak.

Pročitajte više