REPREZENTACIJA U SPLITU

Kolinda na Poljudu sjela među navijače i povela: "Dalmacijo, moja ružo procvala"

Foto: Screenshot (Index.hr)

HRVATSKA je na punom Poljudu slavila protiv Mađarske u prvoj službenoj utakmici u Splitu nakon četiri i pol godine i tako došla na korak od plasmana na Euro. 

Gotovo cijeli vrh HDZ-a stigao je u svečanu ložu stadiona na stranačku feštu. Na Poljud je stigla i predsjednica Kolinda.

Došla je u hrvatskom dresu, u pratnji supruga Jakova, savjetnika Tomislava Mađara te bivšeg savjetnika i aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare. Nije sjela u ložu uz premijera Andreja Plenkovića i šefa HNS-a Marijana Kustića, koji je bio organizator političke operacije povratka reprezentacije na Poljud.

Nije sjela ni uz fiktivnog predsjednika HNS-a Davora Šukera, koji odrađuje posljednje dane u HNS-u. Kolinda je produžila na zapadnu tribinu i sjela među navijače. Kada je reprezentacija prije 4,5 godina igrala na Poljudu preko svastike od 15 metara ugravirane u teren, predsjednica je bila poručila kako je to čin orjunaša, a danas je na splitskom stadionu povela pjesmu "Dalmacijo, moja ružo procvala". Derala se iz sveg glasa. Ranije je kazala kako huligane nije trebala nazvati orjunašima, nego teroristima.

Pogledajte video:

Pročitajte više