Komentari navijača: Mamićevi psi i dupelisci, pravda će pobijediti

Foto: Getty Images / Guliver image

NAKON nereda na utakmici Hrvatske i Češke na Euru HNS je na konferenciji za medije u Deauvilleu prozvao krivce - državu i Torcidu.

HNS optužio Torcidu: To su klošari i luzeri! Policija mora otkriti tko to plaća

Pacak zabranio Čačiću da odgovori na pitanje stranog novinara zašto navijači žele izbaciti Hrvatsku

"Treba otkriti tko to financira, te luzere, da vidimo kako dođe ovdje, spava i jede i napravi cirkus na utakmici. To policija treba napraviti. Treba se sustavno baviti huliganima i kako se financiraju," rekao je HNS-ov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić.

Evo što o šizofrenoj situaciji misle navijači Hrvatske koji cijeli dan šalju komentare ogorčeni eskalacijom situacije. Reakcije su pristizale i na Indexov Facebook - danas su svi vidjeli  ono što se reprezentaciji događa godinama. Izdvojili smo neke od komentara.

"A koga će drugog optužiti Mamićevi ljudi nego Torcidu."

"Vi ste svi ludi, bježite od problema kojeg imamo godinama, pa okrivljujemo druge, Počistimo najprije u svojoj kući."

"Vi ste Mamićevi psi i dupelisci...stoga ste zadnji koji imate pravo nekog prozivati i nazivati klošarima, a ovo tko ih plaća su pitanja iz Ozne. Tko te zaveo i za koga radiš, takav je vaš sklop."

"Torca i BBB su rušili Jugoslaviju, srušit će i vas. Gdje ćete vi luzerski miševi Karamarkovi protiv njih? Vi živite od izbora do izbora, Torca je institucija od 66 godina. Na kraju će pravda pobijediti mafiju što je uzurpirala nogomet, reprezentaciju, Dinamo i uzeli ih narodu. Stoko odvratna, jučer mi se smučilo od debila koji su bacali baklje, ali kad se sjetim protiv koga se bore, protiv kakve stoke, mogu ih razumjeti."

Nekima su navijači problem

Dio čitatelja smatra da su navijači uzrok problema.

"Pola Torcide i pola BBB uhititi, procesuirati i dobro izbatinati, a onda ih za nagradu ne poslati u zatvor, na odmor da im građani ove države plaćaju tri topla obroka, već ih poslati na prisilni rad."

"Poljud suspendirati na pet godina zbog svastike na travnjaku. Torcidu brisati iz registra navijača. Isto se odnosi i na BBB u slučaju bilo kakvog nasilja. Zabraniti im dolazak u bilo koji grad u Hrvatskoj i upotrijebiti  metode kakve je policija koristila nedavno u Zagrebu s tim "navijačima".
Svi koji pokušaju ulične obračune strpati u zatvor. Za navijačko nasilje najmanja kazna pet godina zatvora. Otkriti organizatore i poticatelje nasilja i kazniti ih."

"Do kada više ćemo plaćati štetu huligana po svijetu? Svaka ulaznica ima ime i prezime, ima mjesto sjedenja, cijeli stadion pokriven kamerama. Imena, prezimena i slike od svih idiota na naslovnice staviti i uzeti svima putovnice doživotno i staviti ih za neprijatelje države tako da nigdje više ne mogu ući ni na kakav događaj ni u državi! Ako su ulaznice na tuđe ime ( propust organizatora ) privesti i te što su na ulaznicama i njima uzeti putovnice! Hoće li osim Hrvatske doći kazna Francuzima zbog propusta u organizaciji? Kako je moguće ako tresu na ulazima da im unesu baklje i topovske udare? Pa mogla se komotno i bomba onda unijeti! Jedan divan dan ste uništili i zgadili nama normalnim navijačima koji volimo Hrvatsku i skačemo od sreće kada dobiva, plačemo kada gubi. Tko je u upravi saveza? Niti znam niti me zanima! Ja pratim nogomet i dok god ide naprijed podržavam, da ne znam tko sjedi u vip loži! Huligani znaju nabrojati i čistačice u HNS-u to zaista dovoljno govori o tome zašto ih takvo nešto zanima! Molim HNS da novčanu kaznu koju dobije podijeli na broj huligana i pošalje im račun! Kad ih jednom udariš po džepu neće taj dvaput pokušati isto! Koji idiot moraš biti otići u tuđu zemlju praviti štetu, osramotit i sebe i naciju? Vjerujem da ti isti prvi kukaju kako nema posla, para ... a ima se za putovati po svijetu i praviti nered! Od čega živite tako dobro da imate za nerede? Tko Vas plaća, tko štiti? Jeli Vas mame nakon nereda dočekaju raširenih ruku ili je očito riječ kako kod nas kažu kršteno pušteno?! ( ako ste ikako i kršteni) Da su roditelji huligana imalo vodili računa o njima kad su bili manji ne bi oni danas sramotili naciju gdje god stignu! Ako imate nešto protiv nekoga u savezu imate za to institucije, a ovo je još jedan dokaz da nemate ništa! Sramotite sebe osobno koliko hoćete, al okanite se moje države!"

Neki pak smatraju kako samo dio navijačkih skupina radi probleme.


"Ne treba sada udarat po svim BBB i Torcidašima. ovo su samo izrodi iz tih grupa, nisu svi takvi"
Na konferenciji za medije bilo je i stranih novinara, a jednog kolegu zanimalo je zašto HNS smatra da navijači žele izbaciti Hrvatsku s Eura.

Pacak ušutkao Čačića


"Doznali smo da su navijači ubaciti baklje kako bi Hrvatska bila kažnjena. To je za nas jedna sasvim druga dimenzija. Zašto navijači žele izbaciti Hrvatsku?", upitao je kolega Antu Čačića, a HNS-ov glasnogovornik Tomislav Pacak nije mu dopustio da odgovori.

Dio Indexovih čitatelja smatra kako je to bio dobar potez, smatrajući kako ne bi imao ništa pametno za reći, a poneki tvrde da je šutnja najveći problem reprezentacije

"Nije dopustio Čačiću da spominje ORJUNU, Udbu, Milanovića i ostale velikojugoslavenske agente. Pametno."

"Sumnjam da bi i rekao istinu. Sigurno ne bi rekao da navijači žele odlazak Mamića i ekipe, koja koristi Dinamo kao bankomat."

"Odgovori, Ante, ova šutnja je najveći problem reprezentacije."

"Toliko o autonomnosti i samostalnosti TV servisera" 

Pročitajte više