Komisija: Ispravno poništen gol Dinama. Hajdukov pogodak čist, kao i penal za Rijeku

Foto: PIXSELL

ČLAN Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić analizirao je suđenje u 18. kolu SuperSport HNL-a. Gostujući u emisiji Studio HNL MAXSporta zaključio je da nije bilo pogrešaka te da su suci dobro odradili svoj posao u prvom kolu nakon duge zimske stanke.

DINAMO - GORICA, sudac: Duje Strukan

3. minuta: Prekršaj Ristovskog, poništen gol Špikiću

"Stav Komisije je da je ovdje opravdana VAR-intervencija. Ovdje igrač Dinama nije igrao loptom, nego nakon što ga je odnio... Vidite udarac koljena u zadnju ložu igrača Gorice. Inercijom igrač Gorice odigrava loptu. Opravdana intervencija VAR-a, sudac Strukan je došao pogledati i zbog toga je dosuđen prekršaj."

"Teško je reći što su suci u brzini vidjeli. Ali zato postoji VAR, koji ima mirnu situaciju. Prvo nisu mislili da jest prekršaj, ali kada se pomno analizira, u VAR-sobi sa svim mogućim alatima, pozvali su suca na pregled i donesena je ispravna odluka."

87. minuta: Ivanušec srušio Majstorovića, penal za Goricu?

"Ovdje je jedan nogometni duel gdje nema prekršaja nogom. Je ruka stavljena na rame, ali nema apsolutno nikakvog potezanja. Igrač Gorice je osjetio kontakt, naglasio ga... Sudac je imao kontrolu i ispravno dosudio, dozvolio nastavak igre u ovoj situaciji."

HAJDUK - ŠIBENIK, sudac: Tihomir Pejin

45. minuta: Priznat gol Kalika nakon VAR-pregleda

"Pomoćni sudac je dozvolio nastavak igre prema uputama i na kraju dosudio zaleđe. To je teška situacija za pomoćnog suca, koji je vrlo dobro pozicioniran. Upitna je samo ruka, a ona ne može biti u zaleđu. Vrlo teška situacija, ali na kraju ispravna odluka."

OSIJEK - RIJEKA, sudac: Patrik Kolarić

35. minuta: Penal za Rijeku

"Pohvalio bih i igrače, i suce, i suce u VAR-sobi koji su ovaj vikend imali teške uvjete pa VAR nije na svim stadionima bio u funkciji. Ovdje smo imali situaciju gdje igrač Osijeka desnom rukom zaustavlja loptu. Sudac je fantastično bio pozicioniran i donosi odluku koja je ispravna."

60. minuta: Je li Galešić trebao dobiti crveni karton?

"Radi se o jednom nepromišljenom startu, ali nije na igrača, nego ispred njega u želji da se zaustavi razvojni napad suparničke momčadi. Na prvu ružno izgleda, ali ako ga analiziramo po kriterijima za dodjelu disciplinskih mjera, imamo samo brzinu dolaska."

"Start je ispred igrača, nije na njega i nemamo o čemu raspravljati, to bi bio čisti crveni. Međutim, ovdje je ispred i do kontakta dolazi s lijevom nogom, koja je bila nisko dolje. Igrač se brzo pridigao i žuti je ispravna odluka."

88. minuta: Poništen gol Osijeka zbog zaleđa

"VAR-suci i osoblje u VAR-sobi su sve poduzeli u samoj pripremi... Označili su sve linije, čak je i rasvjeta ranije upaljena da bi se VAR osposobio, ali nije radio u potpunosti. U ovoj situaciji gdje je pomoćni sudac bio vrlo dobro pozicioniran, ali zaleđe je bilo malo, donio je pogrešnu odluku. Ekipa u VAR-sobi crtala je linije u koracima i zato je to dugo trajalo, ali odluka je bila ispravna."

 

Pročitajte više