Konačno dobra vijest za Hajduk: Nezamjenjivi se vratio u desetkovanu momčad za Rijeku

Foto: PIXSELL

VODEĆA Rijeka dočekuje trećeplasirani Hajduk u derbiju 29. kola SuperSport HNL-a, koji se igra od 19.30. Sedam kola prije kraja prvenstva to je jedna od ključnih utakmica u troboju za naslov. Važna je i ona koju od 17 sati na Maksimiru igraju Dinamo i Istra. 

Jadranski derbi je ipak u fokusu. To su uvijek utakmice na nož, pune tenzija, kartona, kontroverzi i dvojbenih sudačkih odluka. Ovaj put derbi nosi i dodatnu težinu. Igra se samo četiri dana nakon što su navijači Hajduka poslije domaćeg poraza od Dinama za ispadanje u polufinalu Kupa provalili na travnjak Poljuda te demolirali sjevernu tribinu stadiona, nakon čega su radili nerede i po splitskim ulicama. Neposredno nakon toga dolaze kod omraženih Rijeke i Armade.

Rijeka u naletu i kompletna, Hajduk u padu i desetkovan

Igrači i treneri rivala derbi čekaju u suprotnim raspoloženjima. Rijeka je pobijedila svih šest zadnjih utakmica, vodeća je u prvenstvu i finalist je Kupa. Hajduk s druge strane dolazi na Rujevicu nakon tri uzastopna poraza za pad s prvog na treće mjesto i ispadanje iz Kupa. Rijeka nema problema s ozljedama jedino se oporavlja Pjaca, dok Hajduku zbog ozljeda nedostaje niz ključnih igrača. Prije svih kapetan, najbolji strijelac i igrač Marko Livaja. Zatim od prije Dario Melnjak i Mihael Žaper te od nedavno Leon Dajaku i Filip Uremović, dok je Zvonimir Šarlija suspendiran zbog kartona. Kao da sve ovo nije dovoljno, Hajduku je situacija s golmanima takva da će mu vrata čuvati Ivan Lučić, iako mu je puknuo menisk.

No iz Hajduka doznajemo konačno jednu dobru vijest za taj klub. Filip Uremović, nezamjenjivi stoper Bilih, došao je s momčadi u Rijeku te je u najužoj konkurenciji za derbi. U najgorem slučaju bit će na klupi. To je važno za Hajduk jer je Uremović ključni igrač, čiji se izostanak zadnjih mjesec dana itekako osjetio. Uremović nije igrao zbog koljena, a Hajduk je u navedenom razdoblju bez njega izgubio tri od četiri utakmice. 

Pročitajte više