europa liga

Barcelona ovakvu golčinu nije zabila od Pepa. 23 dodavanja svih 11 i remek-djelo

Screenshot: Twitter

BARCELONA je izbacila Napoli na njegovom terenu u baražu za nokaut fazu Europa lige pobjedom u gostima 4:2. S četiri jako lijepa gola nadoknadila je samo 1:1 iz prve utakmice na Camp Nouu. Prvi je zabila nakon sjajne kontre započete odmah nakon presijecanja lopte iz kornera za Napoli. Poveo ju je i do pred gol doveo neuhvatljivi Adama Traore i onda poslužio Jordija Albu koji je lako poentirao sam pred golmanom Napolija.

Drugi je krasno postigao Frenkie De Jong. Nakon što mu je Ferran Torres loptu ostavio petom, s oko 20 metara je lobom pogodio rašlje. Treći je djelo Gerarda Pique. Stoper ga je zabio žonglerski. S 12 metara iskosa na lijevoj strani je primio loptu desnom i onda bez da je pala na travu zabio lijevom nogom u gol od stative. 

Svi ovi golovi i akcije za njih bili su lijepi, ali četvrti je ipak poseban. Do njega je Barcelona došla nakon 23 neprekinuta dodavanja svih njenih 11 igrača. Kraj akcije je impresivan. Traore je prošao po desnoj strani i poslao loptu u kazneni prostor, gdje ju je Frenkie De Jong propustio i tako poslao obranu Napolija u prazno. Loptu je na 15 metara od gola iz prve desnicom opalio Pierre-Emerick Aubameyang te je tako zabio u rašlje.

Pročitajte više