ATP

Kontroverzni tenisač izbačen s Olimpijskih igara

Foto: Marijan Murat/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

BENOIT PAIRE neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kontroverzni francuski tenisač izbačen je iz momčadi koja će predstavljati Francusku na Olimpijskim igrama. Paire, 31-godišnji tenisač, četvrti je Francuz na ATP ljestvici i ukupno 35. igrač svijeta. Francuzi, koji imaju mjesta za četiri tenisača na Igrama, vodit će nekog drugog igrača.

Francuski teniski savez ovu odluku je opravdao Pairevim "jako neprimjerenim ponašanjem". Navode da na terenu psuje, pljuje, vrijeđa i tankira, a izvan terena daje neprikladne izjave. Paire se ispričao Savezu i poručio da će se popraviti.

Sukob Pairea i Saveza traje još od posljednjih Olimpijskih igara u Riju kada je izbačen iz momčadi i olimpijskog sela zbog kršenja pravila. 

Ove godine je izgubio devet od deset mečeva, a nakon poraza prošlog tjedna od Jordana Thompsona rekao je da ne uživa u tenisu i da je na turnir došao samo uzeti novac. 

"Nimalo me nije briga za ovaj meč. Odradit ću još jedan double i idem kući. Imam samo dva sata vožnje. Igranje na ovakvim turnirima baca me u depresiju. Doći u Monte Carlo na jedan od najboljih svjetskih turnira i vidjeti ga praznog, bez gledatelja, je zaista tužno. Na terenu se osjećam jadno. Ipak, zaradio sam 12 tisuća eura. Neki će reći da samo pričam o novcu, ali uzeo sam 12 tisuća eura da bih bio dva dana u hotelu i sad idem kući. Savršeno", kazao je 35. tenisač svijeta koji je nedavno izjavio kako neki igrači zarade 30 tisuća eura za osvajanje ATP turnira, a on uzme 10 tisuća za poraz u prvom kolu.

U karijeri je samo od turnira zaradio osam i pol milijuna eura. Osvojio je i tri titule, a 2016. godine bio je 18. igrač svijeta, što mu je najbolji plasman.

Pročitajte više