Korana Zanze i Nikola Vujčić najbolji košarkaši Hrvatske

NA PRIGODNOJ svečanosti u atriju Muzeja Mimara danas su u tradicionalnom, 27. izboru zagrebačkog "Večernjeg lista", za najbolju košarkašicu i košarkaša Hrvatske u sezoni 2003/04 proglašeni Korana Zanze i Nikola Vujčić.

Izbor najtiražnijeg dnevnog lista u zemlji napravio je žiri sastavljen od prvoligaških trenera i izbornika nacionalnih vrsta koji su Korani Zanze dali 20, Mirjani Tabak 18, a Vedrani Baranović 14 bodova, dok je za najbolju mladu košarkašicu izabrana Jelena Ivezić.

U konkurenciji košarkaša pobijedio je sa četiri boda centar europskog prvaka "Maccabija" i hrvatske reprezentacije Nikole Vujčića, ispred NBA igrača Gordana Giričeka (3) i Tonija Kukoča (2), te Marka Tomasa (1), koji je ujedno proglašen i najboljim mladim igračem Hrvatske.

U petorku sezone treneri i izbornici uvrstili su: Damira Mulaomerovića, Gordana Giričeka, Davora Marcelića, Tonia Kukoča i Nikolu Vujčića.

Za najboljeg košarkaša Hrvatske u protekljoj sezoni proglašen je igrač Zadra Davor Marcelić, a najbolju momčad sačinjavaju: Mulaomerović, Giriček, Marcelić, Kukoč, Vujčić, Tomas, Baždarić, Mamić, Nicević i Žižić.

Pročitajte više