Korejci nedodirljivi na otvaranju svjetskog prvenstva u League of Legendsu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Odigrani su prvi mečevi u skupinama na League of Legends World Championshipu u Kini. Iznenađenja su praktički izostala, barem što se tiče zapadnih timova. G2 Esports, Immortals, Fnatic i Cloud9 upisali su prve poraze. S druge strane, sve tri koreanske ekipe na natjecanju upisale su pobjede, a mečevi su izgledali kao zagrijavanje.

>>G2 Esports i PerkZ porazom otvorili svjetsko prvenstvo u League of Legendsu

Jutros je uz ceremoniju otvoreno svjetsko prvenstvo u League of Legendsu koje se igra u kineskom Wuhanu. Iako je sama ceremonija uglavnom formalost i ne zanima previše gledatelja, ono što ih je zainteresiralo je promotivni video. U video neki od najpopularnijih igrača uz prekasne kadrove Kine i pjesmu Legends Never Die govore o World Championshipu. Riot Games je u tom pogledu još jednom odradio odličan posao.

Prvi dan natjecanja po skupinama otvorili su Royal Never Give Up i 1907 Fenerbahče, kao što je bilo i očekivano Kinezi su bez većih problema upisali prvu pobjedu i započeli azijsku dominaciju na prvenstvu. Nakon toga je stradao G2 Esports protiv Samsung Galaxya, praktički bez ispaljenog metka. U niti jednom trenutku nije izgledalo kao da bi G2 Esports mogao pobijediti. Nakon manje od pola sata sve je bilo gotovo, a Samsung je upisao prvu pobjedu. 
 
Idući su na pozornicu izašli američki Immortals i prvak koreanskog prvenstva, Longzhu Gaming. Immortalsi su dobro otvorili, odlične rotacije dale su rezultate, ali ubrzo je postalo jasno da par tisuća golda razlike u njihovu korist ne znači ništa. Longzhu upisuje prvo pobjedu. 
 
Nakon što su fanovi iz Europe i Amerike već osjetili dobro poznati osjećaj kada azijski timovi dominiraju u esportu, na pozornicu je izašao Fnatic, a protivnik mu je bio vijetnamski GIGABYTE Marines. To je bila šansa da uzmemo nešto azijskim timovima i pokažemo zube, ali Fnatic je teško stradao. Vijetnamci su uzeli Nocturnea i Lulu, koja je igrala s Igniteom i Healom. Na kraju meča dugog 24 minute Noway je na Tristani imao 11/0/4. Fnatic je djelovao bespomoćno.
 
Kako bi agonija bila duža, idući meč gledali smo meč između SK Telecom T1 i Cloud9. Kako će meč izgledati vidjeli smo vrlo rano kada je Cloud9 krenuo na Fakera, koji nadigrava dvojicu protivnika i stječe prednost. Cloud9 se trudio i borio, ali sve uzalud. SKT T1 je bolji u svakom pogledu i trostruki svjetski prvaci upisuju prvu pobjedu.
 
Posljednji meč dana igrali su kineski prvak EDward Gaming i ahq e-Sports Club, dvije ekipe koje se odlično međusobno poznaju. U iznimno napetom meču, nakon više od 50 minuta pobijedio je ahq e-Sports. Moguće i najzanimljiviji meč dana počeo je podjednakim draftom da bi se timovi nadigravali punih 50 minuta, bez da je jedan stekao prednost veću od dvije tisuće golda. 
 
Screenshot: YouTube
 
Prvi dan prvenstva zapravo smo dobili potvrdu onoga što već godinama znamo. Južna Koreja i Kina najjače su regije u League of Legendsu i krajnji rezultat cijelog prvenstva ovisit će najviše o njima. U trenutnoj situaciji timovi iz Europe i Amerike nisu pripremili ništa posebno kako bi pokušali iznenaditi protivnike, a na temelju znanja i vještine ih sigurno neće pobijediti. 
 
Natjecanje se nastavlja sutra kada nas opet očekuje šest mečeva, a otvorit će ga Team SoloMid i Flash Wolves. TSM polako postaje posljednja nada zapada za veliki rezultat, nadamo se da oni sutra neće podbaciti. Svoju premijeru na svjetskom prvenstvu doživjet će i Misfits Gaming. 
 

Screenshot: YouTube

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više