KOŠARKA - NA OI SAD, ARGENTINA I PORTORIKO

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobjednici su američkih kvalifikacija za plasman na Olimpijske Igre u Ateni 2004. godine.

Uz SAD vizu za Atenu izvadila je Argentina, te domaćin turnira Portoriko.

Amerikanci su u završnom dvoboju pobijedili Argentinu sa 106:73. Dream Team je ogled protiv Gauča odlučio u prvoj četvrtini koju su dobili sa 20 koševa razlike (35:15). U drugoj dionici prednost su još više povećali (+32) i pitanje pobjednika bilo je razriješeno.

"U jednom trenutku ostvarili smo seriju 21:0 i Argentinici su se nakon toga predali," kazao je Tracy McGrady (12 koševa). Američku vrstu predvodili su Tim Duncan sa 23 koša i Tim Allen sa 13 koševa, dok su uz McGradya po 12 koševa upisali i Vince Carter i Jerome O'Neal. Najefikasniji u redovima Argentine bili su Emmanuel Ginobili (16) i Lucas Victoriano (16).

U dvoboju za treće mjesto Portoriko je bio bolji od Kanade 79:66.

"Ostvarili smo cilj - plasman na Olimpijske igre," kazao je prvi strijelac domaće vrste Jose Ortiz (21). Elias Ayuso je dodao 16, a Daniel Santiago petanest koševa. Prvi strijelac u redovima Kanade bio je Rowan Barrett (18), dok je Steve Nash razočarao postigavši 10 koševa, uz šut 2-13.

Pročitajte više