EUROBASKET

Košarkaši BiH pobijedili europske prvake Slovence, a nisu dobili novac za pripreme

Foto: EPA

UNATOČ sjajnim rezultatima košarkaša Bosne i Hercegovine na Eurobasketu, na kojem su jučer pobijedili branitelje naslova Slovence, Vijeće ministara te zemlje još im nije uplatilo obećanih 100 tisuća eura kako bi uopće mogli sudjelovati na natjecanju.

Velika euforija vlada u BiH zbog uspjeha košarkaške vrste predvođene Jusufom Nurkićem i Džananom Musom, koja je nadomak drugoga kruga natjecanja, nakon je ostvarila dvije pobjede u skupini protiv momčadi Slovenije i Mađarske, a jedini je poraz dosad doživjela od domaćina Njemačke.

Do kraja natjecanja u skupini BiH igra još protiv Francuske i Litve sutra i u srijedu, a za siguran prolazak potrebna joj je makar jedna pobjeda. Ako se uspije plasirati dalje, bio bi to jedan od najvećih uspjeha košarkaške reprezentacije BiH. 

Košarkaški savez tražio pomoć države

No reprezentacija BiH je na natjecanje otputovala bez isplaćenog novca. Košarkaški savez BiH ranije je zatražio pomoć državnih institucija za odlazak muške i ženske reprezentacije na međunarodna natjecanja.

Vijeće ministara BiH odobrilo je sredinom kolovoza 200 tisuća maraka, odnosno oko 100 tisuća eura, za pripreme i avionske karte bosanskohercegovačkih košarkaša. Taj je novac izdvojen iz tekuće pričuve proračuna, ali sportašima još nije prebačen.

Pročitajte više