Košarkaši Zvezde imaju novog trenera, legenda kluba vraća se kući

Foto: EPA

SAŠA OBRADOVIĆ novi je trener košarkaša Crvene zvezde. Potvrdili su to sam Obradović i njegov sad već bivši klub Monaco.

Iako je Zvezdin predsjednik Nebojša Čović ranije danas izbjegavao potvrditi Obradovićev dolazak, od večeras je sve jasno.

Povratak kući

Monaco se na Twitteru oprostio od Obradovića.

"Saša Obradović pridružio se košarkaškom klubu Crvena zvezda, gdje je već postao legenda kao igrač. Monaco želi zahvaliti velikom treneru Saši na svemu što je donio u klub", napisali su.

Obradović se od Monaca oprostio na službenoj stranici kluba.

"Bila je veoma teška odluka napustiti Monaco, ali izazov da vodim Crvenu zvezdu je prevagnuo. Dobio sam balans da se natječem u Euroligi i da radim u klubu i gradu u kojima sam rođen. Najviše žalim što nisam mogao završiti sezonu i posao koji sam započeo s Monacom. Počeli smo na dobrim osnovama i radili sjajne stvari. Želim zahvaliti predsjedniku, direktoru, Princu i svima u Monaku koji su moje vrijeme ondje učinili nezaboravnim. Hvala i navijačima zbog kojih sam se osjećao kao kod kuće od prvog trenutka. Zaista sam uživao", poručio je Obradović.

Uspješna igračka karijera

Osim za Zvezdu u tri navrata, Obradović je igrao i za Limoges, Albu, Virtus, Budućnost te RheinEnergie Köln.

S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je tri europska zlata (Grčka 1995., Španjolska 1997. i Turska 2001.), svjetsko zlato u Grčkoj 1998. te olimpijsko srebro u Atlanti 1996. godine.

Kao trener vodio je RheinEnergie, Kyiv, Turów Zgorzelec, Donetsk, Albu, Lokomotiv Kuban i Monaco.

Pročitajte više