KOŠARKA

Košarkašice Hrvatske idu u ključnu bitku za Euro, evo gdje ih možete gledati

Foto: HKS

ŽENSKA seniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u balonu u Latviji u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju održati u Francuskoj i Španjolskoj.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Izbornik Stipe Bralić tek se sinoć nakon komplikacija s testiranjem na koronu priključio reprezentaciji te je vodio prvi, a ujedno i posljednji trening pred odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu Njemačka - Hrvatska, na rasporedu danas od 15:30. 

Utakmicu možete gledati na SPTV-u i Fibinom YouTube kanalu.

Druga kvalifikacijska utakmica, ona protiv Sjeverne Makedonije koja je trebala biti odigrana 6. veljače, otkazana je zbog pozitivnih nalaza dva člana stožera makedonske reprezentacije i njihovog bliskog kontakta s igračicama i ostalim članovima stožera.

"Situacija je dosta neobična, bio mi je ovo prvi i jedini trening prije utakmice. Sigurno je da taj zadnji trening nije punog intenziteta, više se svodi na šutiranje, a prošli smo i igru 5 na 5, no situacija je zaista nesvakidašnja. Ipak, moramo se tome prilagoditi. Atmosfera u ekipi je dobra, cure su dobro raspoložene. Čeka nas teških 40 minuta protiv Njemačke. Ključna je stvar da uđemo s jakom energijom u utakmicu i borimo se za svaku loptu i svaki skok, da odigramo u skladu s mogućnostima i mislim da bi to trebalo biti dovoljno", kazao je Bralić nakon treninga.

Hrvatska je jača za igračicu koja je među pet najboljih centara Europe 

U reprezentaciju se vratila i Marija Režan, članica euroligaške Prahe.

"Mariju Režan sam dugo trenirao, tri sezone u Gospiću i godinama u reprezentaciji, uključivši Olimpijske igre u Londonu i završno s Eurobasketom 2013. godine. Ovo nam je prvi susret od tada, no znam što ona može, bez sumnje je među pet najboljih centara u Europi, a ekipi puno znači i kvalitetom i kao izuzetna osoba."

Četrnaest igračica je prisutno u Latviji, a danas u zapisniku bit će ih 12.

"Bio sam u koordinaciji s kolegama trenerima koji su ipak odradili većinu treninga i otpale su one najmlađe: Ivana Ujević i Anđela Marić (r. Katavić, op.a.). Sigurno je da im je ovo velika škola i iskustvo. Ja bih najradije da sve igraju, ali to je naravno nemoguće. Šteta je da je otkazana utakmica protiv Makedonije jer bi tada sve dobile priliku odigrati", kaže Bralić.

Njemačkoj reprezentaciji nedostaje nekoliko igračica, među ostalima Sabally i Gülich. 

"Da, ono što znamo jest da Gülich ima problem s koronavirusom, a Sabally je ozlijedila zglob. To su im sigurno dvije najbolje igračice, obje iz WNBA-a, a u europskom dijelu sezone Gülich igra u Valenciji, a Sabally u Fenerbahčeu. Time nam je situacija olakšana, međutim velika bi greška bila kad bismo pomislili 'lako ćemo' i onda tu prednost pretvorili u minus, ako se opustimo. To se ne smije dogoditi jer Njemice imaju dosta dobru ekipu i bez njih, dobro trče, fanatično se bore i moramo ih respektirati", komentirao je izbornik Hrvatske.

Andrijana Cvitković 

Ana-Marija Begić 

Klaudia Periša

Mia Mašić 

Ivana Dojkić

Iva Slonjšak

Lea Miletić

Ivana Tikvić

Marija Režan

Ružica Džankić

Ana Petrak

Josipa Silov

 

Pročitajte više