Video - Košir: Uz Kitzbuhel, sljemenske utrke najbolje su u svjetskom Kupu



BIVŠI slovenski skijaš Jure Košir koji godinama već dolazi na Snježnu kraljicu sipao je samo hvalospjeve o sljemenskoj utrci. Smatra kako je to jedna od dvije najbolje manifestacije u skijaškom Kupu.

"Nakon Kitzbuhela, sljemenske utrke najbolje su u Svjetskom kupu. Zaista mi je drago doći ovdje, poseban je užitak. Nevjerojatno je što su organizatori napravili od staze kada se zna kakvi su vremenski uvjeti bili posljednjih dana i koliko je toplo bilo", rekao je Košir.

"Maze? Tina je jedna od najboljih svjetskih skijašica i njen rezultat nije mi iznenađenje. Vrlo smo zadovoljni njenim drugim mjestom, danas je izgledala upravo sjajno", dodao je Košir.

Pavlek: Sve je bilo savršeno

Pozitivno se o utrci još jednom izjasnio i Vedran Pavlek, koji je nakon druge vožnje ponovio kako je organizacija bila ravna savršenstvu.

"Sada kada je sve završilo mogu reći da je organizacija ženskog slaloma bila savršena unatoč svim problemima koje smo imali. Jako sam zadovoljan pripremom staze i sretan sam što mogu reći da je baš sve proteklo kako treba", istaknuo je Pavlek.

"Što se tiče muške utrke, ponavljam ne očekujemo nikakve probleme. Večeras će se staza zalizivati, sutra ćemo je ostaviti netaknutom, a onda bi navečer trebali stavljati novi nanos snijega. Sutra navečer očekuje se temperatura od -3, što bi trebalo biti idealno za savršeno stanje staze uoči slaloma za dva dana", dodao je.

Pročitajte više