Kosovari sumnjaju da je susret Ballkani - Dinamo (2:0) namješten. Pokrenuta istraga

Foto: EPA

DINAMO je prošle jeseni u skupini Konferencijske lige izgubio od kosovskog kluba Ballkanija 2:0 u Prištini u utakmici drugog kola skupine C Konferencijske lige. Dinamo, kojem je standard proteklih par sezona bio igrati Ligu prvaka, odigrao je jednu od najgorih europskih utakmica u svojoj povijesti.

Izgubio je od prvaka Kosova, nogometno još uvijek egzotične zemlje, protiv kojeg je uoči utakmice bio favorit na kladionicama. Ballkani je bio u zadnjem potu skupine i momčad s najmanjim koeficijentom u Konferencijskoj ligi. Ipak, pobijedio je relativno lako.

Ako se pita tužitelje na Kosovu - i prelako. Naime, danas je objavljeno da je pokrenuta istraga zbog sumnje da je taj susret namješten. Glasnogovornica Tužiteljstva Laureta Ulaj je za kosovski Nacionale potvrdila da je pokrenuta istraga. "Potvrđujemo da se po ovom pitanju poduzimaju istražne radnje državnog odvjetnika", rekla je Ulaj za Nacionale.

Kako je tekla utakmica?

Podsjetimo, domaćini su u prvom dijelu izgledali bolje, stvarali kakve-takve prilike, a nagrada je stigla u 44. minuti, kad je zabio Kryeziu. Bila je to jednostavna akcija po desnoj strani. Zyba je jednim dodavanjem u prostor izbacio pola Dinamove obrane. Kryeziu je ušao u taj prostor i našao se sam pred golmanom te zabio.

Sumnja je bila da je bilo zaleđe, VAR je provjeravao ovu situaciju, ali sudac je na kraju priznao pogodak. Mihajličenko nije na vrijeme izašao kako bi namjestio zaleđe. Ukrajinac, blago rečeno, nije odigrao utakmicu za pamćenje, puno je griješio. Dinamo u prvom poluvremenu nije ostavio dojam momčadi koja je uoči utakmice bila favorit.

Dinamo ispao u osmini-finala

Dinamo je u drugo poluvrijeme ušao dosta dobro, pritiskao je i konstantno bio pred golom domaćina. No nedostajalo je pravih prilika. Sve centaršuteve Kosovari su odbijali s lakoćom, a siguran je bio i golman Kolici. Vjerojatno najbolju priliku imao je Tibor Halilović, koji je pucao s 10-ak metara u golmana nakon što mu je Kulenović odložio loptu.

I to je bilo to od Dinama, čiji su obrambeni igrači puno griješili. Šutalo je u 83. minuti izgubio još jednu loptu koju je trebao s lakoćom riješiti. Hamidi mu je došao iza leđa, uzeo mu loptu te se sam sjurio na gol i pogodio pored Nevistića za konačnih 2:0. 

Porazom je Dinamo ostao na drugom mjestu skupine s tri boda, ali je kasnije podigao formu i prošao skupinu te ispao u osmini finala od PAOK-a.

Pročitajte više