Kostelić 10. mjestom u Schladmingu preuzeo četvrto mjesto u Svjetskom kupu

IVICA KOSTELIĆ zaključio je slalom u Schladmingu na desetom mjestu. Pobjednik je Reinfred Herbst, drugi je Švicarac Silvan Zurbriggen, ispred drugog Austrijanca Manfreda Prangera.

Naš skijaš neće biti zadovoljan rezultatom ostvarenim u sedmom slalomu sezone. U austrijskom Schladmingu, gdje su dominirali domaćini Austrijanci, završio je na desetom mjestu. U utrci u kojoj je imao priliku s trećeg slalomskog mjesta priprijetiti vodećem Lizerouxu, najviše problema imao je u prvoj vožnji. Nekoliko širokih zavoja i manjih pogrešaka koštalo ga je boljeg plasmana od 11. mjesta, s kojeg je krenuo u novi lov na bodove.

Nakon prve vožnje Kostelić se žalio na skije, govorio da su proklizavale te da je to razlog skromnije izvedbe. No skupio je dovljno bodova za preuzimanje četvrtog mjesta u ukupnom poretku Svjetskoga kupa. Vodeći nakan prve vožnje, Manfred Pranger, u drugoj vožnji nije mogao bolje od sjajnog Reinfreda Herbsta. Između njih na podij se ugurao Silvan Zurbriggen.

U još jednom spektakularnom izdanju Schladminga pravo osvježenje bio je japanski dvojac Yuasa-Sasaki, koji je dugo u drugoj vožnji držao vrh. Treba izdvojiti i odličnu izvedbu Bennyja Raicha, koji je uz veliku podršku publike stigao do četvrtog mjesta.

Natku Zrnčiću-Dimu druga vožnja izmaknula je za nekoliko stotinki, bio je 34., a Dalibor Šamšal nije ju završio.

Pročitajte više