Kostelić: Janica je u pravu, kombinacijski slalom nisam vozio "na glavu"



IVICA KOSTELIĆ zadovoljan je završenom sezonom. Peto mjesto u Svjetskom kupu i dva olimpijska srebra nagrada su za prošlogodišnji trud, a iduće godine želi napraviti novi iskorak.

"Sezoni bih dao peticu, ispala je super s obzirom na propuštenih devet utrka Svjetskog kupa i operaciju. Nisam puno razmišljao o onome što je prošlo, kad osvojiš dva srebra, odmah znaš što si napravio", pričao je Ivica Kostelić za Jutarnji list.

Kostelić je ove sezone bio odličan i u brzim disciplinama, bio je među 30 najboljih u svih pet disciplina.

"To je korak koji je potreban za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Kad dolaziš iz tehničkih disciplina, moraš pobijediti sustav u kojem"brzinci" imaju prednost. Velike reprezentacije kao kandidate za Svjetski kup promoviraju ljude iz brzih disciplina, a u Švicarskoj slalomski program praktički ne postoji", priča Kostelić, koji od sljedeće sezone očekuje nove uspjehe i što manje ozljeda.

Naglasio je kako bi, da nije bilo ozljeda, njegov razvoj tekao na drukčiji način i da bi od početka vozio brze discipline. Ivica je potom pričao o pripremama za novu sezonu i najavio proširenje stožera jer ima jednog servisera koji priprema svih pet disciplina. Na kraju je naglasio koliko cijeni Janičine savjete, pa i onda kada je kritična kao nakon Vancouvera.

"Uvijek je oštra kritičarka, nema dlake na jeziku, i baš je zbog te iskrenosti volimo. Možda je i bila u pravu jer kombinacijski slalom definitivno nisam vozio na glavu", rekao je između ostalog Kostelić za Jutarnji.

Pročitajte više