"Kostelić je jednostavno nezaustavljiv, Zrnčić-Dim je samo kompletirao hrvatsko slavlje"

NAKON fantastičnog rezultata u Chamonixu gdje su ostvarili dvostruku pobjedu, svjetski mediji oduševljeni su Ivicom Kostelićem i Natkom Zrnčićem-Dimom.

> Povijesni dan hrvatskog skijanja: Ivica prvi, Natko drugi!

> Chamonix postao Cromonix: "Dvostruki hrvatski trijumf je najveći uspjeh hrvatskog sporta"

> Svindal: Gotovo je, Veliki globus je Kostelićev; Ivica: Nije gotovo

Osim poslovično najboljeg Kostelića njemački Welt posebno hvali Natkov rezultat: "Mladi Hrvat sjajno je odradio slalomsku vožnju i ostavio iza sebe Svindala. Kostelić je, pak, još jednom potvrdio da će biti glavni favorit za pobjedu i na Svjetskom prvenstvu u Garmischu."

Austrijski ORF u prvom planu ističe činjenicu da je Ivica pobjedom osigurao prvi globus ove sezone: "Kostelić je dodatno izgradio prednost u Svjetskom kupu i bit će u dobroj formi i u Garmisch Partenkirchenu. Nakon Wengena i Kitzbuhela, bio je najbolji i u Chamonixu, a da hrvatsko slavlje bude potpuno, pobrinuo se Zrnčić-Dim osvajanjem drugog mjesta ispred Svindala", ističe ORF, razočaran nastupom Austrijanaca:

"Ono što je Kostelić napravio je naprosto fantastično"

"Austrijanci su u Chamonixu igrali sporednu ulogu - najbolji naš skijaš zauzeo je tek 16. poziciju", stoji u tekstu.

"Ivica Kostelić je jednostavno nezaustavljiv", u uvodu ističe švicarski TSR: "Do jučer je imao šest pobjeda u siječnju, ali ono što je danas napravio naprosto je fantastično. Nakon spusta imao je ogromne dvije i pol sekunde zaostatka, ali je sve to uspio nadoknaditi".



Švicarci su razočarani što Silvan Zurbriggen nije uspio prednost iz spusta iskoristiti kako bi smanjio Ivičino vodstvo u Svjetskom kupu, a šokirani su i što je Beat Feuz, najbrži nakon spusta, na koncu zaostao za Ivicom više od četiri sekunde i plasirao se na tek 10. mjesto. Hvale zato Natkov uspjeh: "Za starijim kolegom iz reprezentacije zaostao je samo pola sekunde i zasluženo slavi četvrto postolje u karijeri", piše TSR.

"Feuzova prednost pred Kostelićem istopila se kao snijeg na suncu"

Francuska televizija u svom komentaru podvlači kako je "Ivica Kostelić šef kombinacije ove sezone":

 "Osvojio je mali Kristalni globus jer je pravi specijalist. Prednost Beata Feuza od dvije i pol sekunde istopila se kao snijeg na suncu u slalomu, a Kostelić je do pobjede došao zbog impresivnog donjeg dijela utrke, gdje je do izražaja došla njegova odlična fizička priprema. Tu skijaši obično gube tempo i učinkovitost, ali Ivičina agresivnost baš u tom dijelu slaloma je ono što ga čini drukčijim", naglašavaju Francuzi koji osim pohvala na račun Natkova skijanja posebno ističu kako je "drugim mjestom Zrnčić-Dim pomogao Ivici da još malo pobjegne Zurbriggenu i Svindalu u Svjetskom kupu".

Pročitajte više