Kostelić kritizirao FIS: Ovo je pogreb klasične kombinacije, ali upisao sam se u povijest

IVICA KOSTELIĆ u Kitzbuhelu je stigao do 11. pobjede u karijeri u Svjetskom kupu nakon što je Švicarca Zurbriggena i domaćeg aduta Benjamina Raicha ostavio za sobom za više od dvije sekunde.

> Kostelić pobjednik kombinacije u Kitzbuhelu!

"Nakon prve slalomske vožnje govorio sam kako ću u drugom laufu ići sa 99 posto svojih mogućnosti, ali predomislio sam se i odvozio drugu vožnju sa 60 posto, zbog činjenice da je ovaj slalom psihički znatno teži od ostalih u Svjetskom kupu", rekao je nakon trijumfa Kostelić.

"Dok sam se spuštao u drugoj vožnji cijelo vrijeme sam si govorio kako ne smijem napraviti pogrešku, najbitnije je bilo da dođem do cilja što sam i uspio", kazao je Kostelić za Jutarnji list priznavši kako mu je nakon trijumfa "Aksel Lund Svindal čestitao na odličnoj vožnji u spustu".

"O ovome sam maštao kad sam počeo skijati"

Našeg skijaša ispunio je ponos poslije pobjede na jednoj od najprestižnijih utrka u Svjetskom kupu: "Ne mogu pronaći riječi kojima bih mogao opisati kako se osjećam nakon pobjede, ovo je ipak nešto posebno. Sigurno je kako sam o ovome maštao kad sam se počeo baviti skijanjem. Što se ozljede tiče, nakon spusta sam ponovno osjetio bol u leđima, ali nadam se da će sve biti u redu prije Schladminga", završio je Kostelić.

Nakon pobjede hrvatski skijaš našao je vremena prokomentirati planove Međunarodne skijaške federacije o promjenama u natjecanju za sljedeću sezonu. Kritizirao je ideju da se klasična kombinacija promijeni sljedeće godine.

"Ovo je pogreb klasične kombinacije. Veliki je to gubitak za skijanje jer se sve okreće superkombinaciji. Uhvatio sam posljednji vlak i ostat ću dio povijesti", rekao je Kostelić novinarima nakon pobjede na posljednjoj klasičnoj kombinaciji.

Pročitajte više