JEDRENJE

Kostelić nakon 17. mjesta na prestižnoj utrci otkrio na što je posebno ponosan

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

NAJBOLJI hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić, zajedno s francuskim partnerom Callisteom Antoineom, na jedrilici Croatia osvojio je 17. mjesto na prestižnoj transatlantskoj jedriličarskoj utrci dvojaca Transat Jacques Vabre. Natjecanje u kojem se jedri od Le Havrea do Martiniquea Kostelić i njegov partner odjedrili su za 22 dana, 14 sati, 29 minuta i 50 sekundi.

"Vrlo duga utrka, a za mene vjerojatno i najbolja u kojoj sam se natjecao. Nismo očekivali ovako visok plasman, cilj je bio završiti utrku unutar 20 najboljih i to je ostvareno, ali iznenađuje me što smo u jednom trenutku bili peti. To znači da smo davali sve od sebe, to pokušavam na bilo kojem brodu na kojem jesam. A to smo davali cijelo vrijeme i ponosan sam zbog toga. Nije to lako 22 dana zaredom", rekao je Kostelić nakon ulaska u cilj:

Važna i velika utrka

"Osjećaš da ovo nije obična utrka, da je elita pored tebe. Postoje neke jedriličarske utrke koje imaju standard i kvalitetu, a ovdje je to na supervisokoj razini. Tu se borite protiv najboljih i zato je ova utrka tako važna i tako velika", rekao je Kostelić, koji je intervju davao u hrvatskom dresu s brojem 64, brojem s kojim je startao u utrci u kojoj je upisao prvu pobjedu u karijeri.

"Ovaj dres nosim samo u posebnim prilikama i sretan sam što sam uspio Hrvatsku uključiti u ovu priču. Znate da je Hrvatska turistička destinacija, također i jedriličarska, ali nema offshore program. Ovo je jedini i napravljen je sa skromnim budžetom, ali kreće se i ovo dokazuje da se kreće u dobrom smjeru. Strahovito sam ponosan."

Zahvala partneru i navijačima

Kostelić je jedrio s francuskim partnerom Callisteom Antoineom.

"Htio bih mu zahvaliti. Uvijek govorim da najviše cijenim kad se netko bori cijelo vrijeme, bez obzira na razinu na kojoj je. A to je on radio čak i po najgorim vremenskim uvjetima. Cijenim to, kao i potporu navijača koju smo imali. Znamo da offshore nije popularna disciplina u Hrvatskoj, posebno ne oceansko jedrenje, no u ova tri tjedna smo učinili da to postane dio naše svakodnevice i drago mi je da se Hrvatska profilirala i na oceanu", zaključio je.

Pročitajte više