ZOI Peking

Kostelić: Nismo se proslavili, ali ni osramotili. Moramo znati jednu stvar

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVICA KOSTELIĆ u HRT-ovoj emisiji Pekinški dnevnik osvrnuo se na nastup hrvatskih skijaša i skijašica na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Podsjetimo, najbolji rezultat na ovim Igrama za Hrvatsku je bilo 10. mjesto Filipa Zubčića u veleslalomu. U najboljih 20 bili su još samo Zubčić u slalomu (18.) i Samuel Kolega u istoj disciplini (15.). 

"Možda je (Vedran) Pavlek na jednom internom sastanku najbolje rekao: 'Nismo se proslavili, ali nismo se ni osramotili.' Moramo znati da je najveće adute bolest omela u pripremama te da su i Leona Popović i Filip Zubčić bili u karanteni neposredno uoči odlaska u Peking. Nisu se pripremili na način na koji su trebali. Samuel Kolega je dobro odradio slalom, Matej Vidović nije ispunio svoja očekivanja, kao ni Zubčić", rekao je Kostelić.

"U Cortini možemo biti na visokom nivou"

Osvrnuo se i na sve izglednije ukidanje alpske kombinacije kao discipline na Olimpijskim igrama: "To je stvar koja mi je blizu srca i s dosta emocije je promatram. Vrlo je cijenim i zaista, ako je to bila posljednja kombinacija na Olimpijskim igrama, to je bio nedostojan oproštaj od jedine 'kraljevske' discipline koja spaja skijanje kao sport."

"Možemo biti optimistični, još uvijek imamo reprezentaciju koja će u Cortini biti u punoj snazi. Sve ove aktere bismo mogli vidjeti i za četiri godine, moći ćemo očekivati više od Zrinke Ljutić koja će tada biti puno zrelija, a Zubčić će i dalje biti u dobrim godinama. Mislim da opet tada možemo biti na visokom nivou", zaključio je.

Pročitajte više