SKIJANJE

Kostelić o utrci na Sljemenu: Kad brod nema kapetana, onda nema ni kursa

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

PRVI PUT u 17-godišnjoj povijesti sljemenskog slaloma za Svjetski kup započeta utrka nije završena, a muški slalom na Snow Queen Trophyju koji je u srijedu odgođen, dan poslije je i konačno otkazan nakon što je prvu vožnju završilo 19 skijaša.

Odluku o otkazivanju donio je direktor Međunarodne skijaške federacije (FIS) za tehničke discipline Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder, a navedeni razlog za ovakav rasplet je loše stanje podloge. S tom se odlukom nitko od hrvatskog vodstva utrke nije slagao.

Zubčić: Ovakve stvari su normalne za skijanje

Jedan od onih koji se uspio spustiti do cilja bio je Filip Zubčić. Zbog velike pogreške u gornjem dijelu staze nije imao konkurentan rezultat i za vodećim Norvežaninom Foss-Solevagom je zaostajao gotovo pet sekundi, ali za svoju pogrešku nije okrivio uvjete na stazi.

"Segmenti između prolaza su stvarno bili jako brzi. Bez greške bih po prolazima bio sigurno sedmi, osmi. Bio bi pristojan prvi 'lauf'. Staza se uništava, rade se rupe, ali ja sam od zadnjeg prolaza do cilja imao peto vrijeme, znači pobijedio sam njih 11 koji su startali prije mene. Skijanje nije dvoranski sport koji se odvija u savršenim uvjetima. Ovakve stvari su normalne za takav sport", rekao je Zubčić.

Kostelić prokomentirao otkazivanje utrke

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić kao predvozač je prošao stazu i u nekoliko rečenica sažeo dojmove o otkazivanju utrke.

"Po meni je greška što utrka nije bila jučer. I tada je već bilo nekih koji su bili protiv utrke. Znali smo da je noć pred nama, da će biti sve hladnije i hladnije. Problem je - kad brod nema kapetana, onda nema ni kursa", izjavio je Kostelić.

Pročitajte više